Bakan Koca'nın sözlerine Kaftancıoğlu'ndan yanıt: 'Bulaşıcı hastalık' yazanların %100'ü Covid-19

Bakan Koca'nın sözlerine Kaftancıoğlu'ndan yanıt: 'Bulaşıcı hastalık' yazanların %100'ü Covid-19
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ölüm üzerinden siyaset yapılıyor' dedi, Kaftacıoğlu ise soruyla yanıt verdi. Prof. Cemil Taşcıoğlu'nun ölüm raporunda 'bulaşıcı hastalık' yazdığını söyleyen Kaftancıoğlu "Neden şeffaf olunmuyor?" dedi.

halktv.comt.tr Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman programında İstanbul'da gerçekleşen ölüm oranlarında yüzde 30-35 arasında bir artış olduğunu açıklamıştı. İmamoğlu, bu yıl günde 80 ile 100 arasında daha fazla ölüm olduğunu ifade etti. İBB Başkanı aynı zamanda coronavirüs ölümlerine yönelik de açıklama yapmış ve "Bize bulaşıcı hastalık ve normal ölüm diye verilerle vefat eden vatandaşların verilerini yolluyorlar ama Covid-19 teşhisi konmuş vefatı göremiyoruz." demişti.

Bunun üzerine dün basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs vakalarının yüzde 60'ının İstanbul'da olduğunu söyledi ve "Ölüm üzerinden siyaset yapılıyor" dedi.

Koca basın açıklamasından sonra sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu ve şunları yazdı:

"Ölüm üzerinden siyaset yapılıyor. Her rakamın bir cana karşılık geldiğini unutmayalım. Bu mücadelede bilgi gizlenemez. Bilgi gizleyip tedbir isteyemezsiniz. Ölüm raporlarını hazırlayanlar, gurur kaynağımız hekimlerimizdir. Hekimlerimize güvenmiyor muyuz? Vefat sayıları şeffaftır."

Kaftancıoğlu'ndan Koca'ya: "Hocamızın ölüm raporunda 'bulaşıcı hastalık' yazıyor"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Bakan Koca'ya sosyal medyadan yanıt verdi. Kaftancıoğlu şunları söyledi:

"Belediyelere de hekimlerimizin hazırladığı raporlar geliyor. Covid-19 tanı kodu olmadığı için 'bulaşıcı hastalık' olarak girilen ölüm sayıları sadece İstanbul’da bile açıklanan totalden yüksek.

Asıl soru ölüm raporlarında “bulaşıcı hastalık” yazanların %100 ünün Covid olduğu biliniyorken ve bu dönemde ölüme sebebiyet veren 2. bir bulaşıcı hastalık salgını yokken ayrıca Mart başına kadar 1 tane bile bu kodla ölüm raporu doldurulmamışken neden şeffaf olunmuyor?

Belediyeler ayrıca defin raporu düzenlemez hekimlerimizin hazırladıkları ölüm raporu üzerinden tutanakla defin yapılır. Kişi nerede defnedilirse defnedilsin 1 tane ölüm raporu vardır ve o da hekimlerimizin düzenlediğidir.Sayın bakanımız da bunu biliyor ancak şu kör olası siyaset."

Kaftancıoğlu, coronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşcıoğlu'nun öldüğü günü hatırlattı ve "1 Nisan tarihi Cemil Taşcıoğlu hocamızın ölüm raporunun düzenlendiği gün hocamızın ölüm raporunda 'bulaşıcı hastalık' yazıyor. O gün bakanlığın açıkladığı Türkiye geneli ölüm sayısı: 63. 1 Nisan günü İstanbul’da bulaşıcı hastalık tanı koduyla girilmiş Covid-19 ölüm sayısı:80" dedi.
 

Etiketler :