Bakan Dönmez’in iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Bakan Dönmez’in iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt
Enerji Bakanı Dönmez, Kılıçdaroğlu’nun dün ziyaret ettiği evin elektriğinin kesik olmadığını iddia etti. Dönmez'in iddiasına sert bir dille yanıt veren CHP Lideri bakana, "Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı” dedi. Kılıçdaroğlu, Dönmez'in ilk twitinde kendi evini ima ettiğini daha sonra da bu imasını değiştirdiğini de dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektriği kesik olan vatandaşın evine yaptığı ziyaretle ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun gittiği evdeki elektriğin açık olduğunu iddia eden Dönmez, “Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?” ifadelerini kullandı.

Dönmez ilk paylaşımın ardından yayınladığı mesajda ise "Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan Dönmez'e yanıt

Dönmez’in bu yöndeki iddiası CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, alıntılayarak yanıtladı.

“Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı” diyen Kılıçdaroğlu, Dönmez’e, “Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!” şeklinde seslendi.

'Genel başkan sayesinde elektriğim açıldı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Ankara Keçiören’deki evini ziyaret Güllü Demir 20 gün önce elektriğinin kesildiğini belirterek yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Dün Sayın Genel Başkan evime geldikten sonra bugün Kaymakamlık tarafından elektriğim açıldı, saat 9-10 civarlarında. Kaymakamlık tarafından arandım. Allah razı olsun aradılar beni. Daha sonra evime bir kişi geldi. Kaymakamlık tarafından gelindiğini, evimi ziyaret ettiler, baktılar. Ondan sonra yardım edileceğini ve benim kişisel bilgilerimi istediler. Hepsini de verdim. Genel Başkan ve bana yardımda bulunan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Genel Başkan sayesinde benim elektriğim açıldı ve çok şükür karanlığıma aydınlık geldi. Allah hepsinden de razı olsun. Kaymakam Beyden de Allah razı olsun, onun sayesinde de bugün elektriğim açıldı benim."

Kılıçdaroğlu: Bakan önce "evimin elektriği kesik değilmiş" algısına girişti

Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği, elektriği kesilen Güllü Demir'in açıklamalarının yer aldığı videoyu paylaşarak, "Karanlıktaki yoksulların elektriğini açacaksanız hepsini ziyaret ederim; ödeyin yoksulun faturalarını utanmazlar!" dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoya şu notu düştü;
"Beşli çetenin bakanı önce "evimin elektriği kesik değilmiş" algısına girişti, sonra bu operasyon ortaya çıktı. Saraya çağrımdır! Karanlıktaki yoksulların elektriğini ziyaretimle açacaksanız; Allah’a yemin olsun ki hepsini ziyaret ederim… Ödeyin yoksulun faturalarını utanmazlar!"

Bakan kimin evini ima etti?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Bakan Dönmez'in ilk twitinde kendi evinin elektriğinin kesilmediğini ima ettiğini ve algı operasyonu yaptığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, Dönmez'in ikinci paylaşımıyla bu iddiasından geri adım attığını ve ziyaret ettiği evin elektriğinin kesik olmadığını öne sürdüğünü belirtti. Ev sahibi Güllü Demir de yaptığı açıklama ile Dönmez'in iddiasını yalanladı.