Bahçeli: Askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır

Bahçeli: Askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır
MHP lideri Devlet Bahçeli, Türk askerinin Afganistan'dan tahliye edilmesine ilişkin, "Doğru bir tercih, yerinde bir karardır' dedi. Bahçeli, daha önce askerlerin Afganistan'dan tahliyesine ilişkin, "Afganistan'dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir" diye konuşmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen "Türk Tarih Müzesi ve Parkı"nın açılış töreninde Türk askerinin Afganistan'dan tahliyesine ilişkin konuştu. 

Bahçeli, konuşmasında, "Askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır" dedi ve şöyle devam etti:

"Bizim Afganistan ile ilgili düşüncelerimizi eleştirenlerin duydukları başka bir sestir. Üzerine basa basa diyorum ki, Anadolu’nun savunması, Anadolu’da yapılmaz, bu hattın stratejik noktalarından birisi olan Kabil’e kadar uzanır. Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz" 

Bahçeli, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bizim Afganistan ile ilgili düşüncelerimizi eleştirenlerin duydukları başka bir sestir. Üzerine basa basa diyorum ki, Anadolu’nun savunması, Anadolu’da yapılmaz, bu hattın stratejik noktalarından birisi olan Kabil’e kadar uzanır.

Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz. Hızla değişen ve tehdit saçan şartlar karşısında askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır. Ancak ihtiyaç hasıl olursa, emperyalizmin terörist taşeronları eliyle önce bomba patlatıp sonra intikam alacağız sözüyle yeni bir bahane bulma çabasının yol açtığı sis bulutu dağılırsa, Türkiye’nin karşılıklı mutabakat çerçevesinde Afganistan’da bulunması tarihin, kültürün ve inancımızın gereğidir."

Daha önce 'Afganistan'dan dönmek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir' demişti

Bahçeli, Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesinin ardından, ülkede görev yapan Türk askerinin ülkeden tahliye edilmesine ilişkin, "Afganistan'dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir" ifadesini kullanmıştı.