Bağcılar'da sokağa giriş-çıkış yasağı hiçe sayılıyor

Bağcılar'da geçtiğimiz cuma günü ilân edilen, bazı meydan ve yürüyüş yollarının araç ve yaya trafiğine kapatılmasına ilişkin karar uygulanamıyor. Konulan bariyerlerin yanından geçen insanlar, yasağı ihlâl ediyor.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Bağcılar Kaymakamlığı, 10 Nisan 2020 tarihinde Covid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik tedbirler kapsamında yayımladığı bir duyuruyla, Bağcılar İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla ilçe dahilindeki 8 meydan ve yürüyüş yolunun, 24 Nisan 2020 tarihine dek araç ve yaya trafiğine kapatıldığını açıklamıştı.

Fakat Bağcılar'da kaydedilen görüntüler, kaymakamlığın bu kararının tam olarak uygulanamadığını gözler önüne serdi. Kapatılan yürüyüş yollarından biri olan Fatih Mahallesi Eski Pazar Caddesi'ne konulan bariyerlerin yanından geçen yurttaşlara hiçbir yaptırım uygulanmadığı gibi hiçbir uyarıda da bulunulmuyor.

Halk TV'nin edindiği bilgilere göre, kapatma kararının alındığı 10 Nisan gününden beri kaymakamlık kararıyla kapatılan yollara giriş-çıkış yasağı, konulan bariyerlerin yanlarından geçen insanlarca ihlâl ediliyor. Görüntülerdeki gibi kapatılan birçok sokak girişi var ve bunların da önemli bir kısmında yasaklar, yayaların bariyerlerin yanlarından geçmesi suretiyle ihlâl ediliyor.

Kaymakamlık kararı şöyleydi:

bagcilar.jpg