Aytun Çıray; 'Bu AKP'liler düştükleri yerden bile rantla kalkıyorlar'

Aytun Çıray; 'Bu AKP'liler düştükleri yerden bile rantla kalkıyorlar'
KARŞIYAKA'da seçim çalışmaları çerçevesinde esnafı ziyaret eden ve CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray AKP'nin İzmir'de yandaşlarına rant sağlamak için heryeri imara açmaya çalıştığını savundu.İzmir'de parsel bazında...

KARŞIYAKA'da seçim çalışmaları çerçevesinde esnafı ziyaret eden ve CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray AKP'nin İzmir'de yandaşlarına rant sağlamak için heryeri imara açmaya çalıştığını savundu.

İzmir'de parsel bazında imar değişiklikleri yapıldığı, AKP'nin çağdaş bir şehircilik anlayışı içinde İzmirlilerin tümüne rant yaratmak yerine bir gruba rant yaratmasını İzmirlilerin dikkatine sunduğunu söyleyen Çıray, Ak Parti'nin adayı Bakan Veysel Eroğlu'nu göreve davet etti. Çıray, "O da Karşıyaka ve Balçova'yı parselleyip rant yaratma peşinde. Bu AKP'liler düştükleri yerden bile rantla kalkıyorlar. AKP adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Bey'i görev yapmaya ve bizimle birlikte İzmir'in su havzalarını korumaya davet ediyorum. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin raporu çok dikkate değer. Raporda 'Balçova-Karabağlar ilçe sınırında, Uzundere'nin batısında, Balçova Belediyesi sınırları içinde orman alanları yapılaşmaya açılıyor. Ayrıca Balçova İçme Suyu Barajı Korumu Havzası sınırları içindeki tek bir parsele yönelik değişiklik yapılarak bu alana da imar izini veriliyor. Karşıyaka sırtlarında, onaylı alt ölçekli planlarda rekreasyon alanı olarak belirlenmiş bir bölgede, tek bir parselde kişiye özel çıkar sağlamaya yönelik yapılmış olan düzenleme de benzer bir rant artışı getiriliyor' deniyor. Bir hekim olarak İzmirli hemşerilerime sesleniyorum: Baraj havzasına imar izni demek İzmirlilere biyolojik savaş açmak demektir."