Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet'ten istifa etti

Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alınarak, yayın baş danışmanlığına atanan Aykut Küçükkaya görevinden istifa etti.

Cumhuriyet gazetesinde sendika üyesi sekiz çalışanın işten çıkarılmasına tepki gösteren genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya dün akşam görevden alınarak yayın baş danışmanlığına getirildi. Küçükkaya'nın yerine, yayın koordinatörü Serkan Ozan atandı.

Twitter hesabından Cumhuriyet Vakfı’nın kararıyla ilgili tweet atan Küçükkaya, "Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’nun kararı saat 20.40’da yazılı olarak bildirildi… Cuma günü saat 14.00’te yazı işlerinde tüm Cumhuriyet emekçilerine kararımı açıklayacağım…" dedi.

Küçükkaya, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki görevinden istifa etti. Gazete yazarı Orhan Bursalı da yayın kurulundan ayrıldı.

Küçükkaya'nın yerine atanan Yayın Koordinatörü Serkan Ozan da istifa ettiğini duyurdu.

Tartışma nasıl başladı?

Aykut Küçükkaya, yönetimin gazetecilerin sendikadan istifasını talep ettiği gerekçesiyle temmuz ayında istifa etmiş, daha sonra ise görevine dönmüştü. Küçükkaya görevine döndükten üç ay sonra Cumhuriyet Gazetesi’yle TGS arasında toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmenin ilk yılında yüzde 14, ikinci yılında ise enflasyon oranında zam yapılması ve tüm çalışanlara ayda 685 lira yemek ücreti ile bayramlarda 250 lira verilmesi kararlaştırıldı.

Toplu sözleşmenin ardından gazetede ilk olarak 7 kişinin işine son verildi. 'Ekonomik gerekçelerle' yapıldığı belirtilen bu çıkarmalarla ilgilli Küçükkaya açıklama yapmadı.

Yönetim yedi kişinin ardından bu kez de sendikalı sekiz gazeteciyi işten çıkardı. Küçükkaya, gazete bahçesinde çalışanlar ve TGS ile birlikte dayanışma açıklaması yaptı. Küçükkaya, “Benim, Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyelerinin, Cumhuriyet Vakfı yürütme kurulu üyelerinin büyük çoğunluğunun bilgisi ve dahili olmadan yapılan bu işlemi kınıyorum” dedi.