Aydınlık çatladı: "Denizde kurmay kadro sağlam" manşetine tepki yağdı

Aydınlık çatladı: "Denizde kurmay kadro sağlam" manşetine tepki yağdı
Vatan Partisi'nin basılı yayın organı Aydınlık gazetesinin "Denizde kurmay kadro sağlam" manşetine partinin ve gazetenin içinden tepkiler büyüyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden çekilip Genelkurmay Başkanlığının emrine verilen Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifasının ardından sular durulmuyor.

Vatan Partisi'nin basılı yayın organı Aydınlık gazetesinde "Denizde kurmay kadro sağlam" manşetine hem parti içinden hem de kanal ve gazetenin içinden tepkiler yükseldi.

İlk tepkilerden birisi Aydınlık gazetesi yazarı ve Vatan Partisi MYK üyesi Oktay Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, Twitter hesabından daha önce görevinden alınan generalleri hatırlattı.

Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Tümgeneral Zekai Aksakallı (Ö.K.K),  Org. İ.Metin Temel (2.Or.K) Tümg. Ercan Çorbacı (Ö.K.K), Tümg. Ö.F.Bozdemir(EDOK Kur. Bşk)... Hepsinin vatana büyük hizmetleri var ve hepsi anormal yollarla ayrıldı. Elbette eleştireceğiz, doğruya nasıl doğru diyorsak yanlışa da yanlış diyeceğiz. Nokta!"

Aydınlık'a yakınlığıyla bilinen Bartu Soral ise Oktay Yıldırım'ın bu eleştirisine destek olarak Aydınlık gazetesine söyleşi vermeyeceğini ve Ulusal Kanal davetlerini kabul etmeyeceğini duyurdu.

Soral şu ifadeleri kullandı:

"Bu vatan savaşında öne çıkan bir komutana yapılan haksızlığı eleştirme manşeti değil, hatalı kararı örtbas etme manşetidir. Kabul edilemez”

Bir başka Aydınlık yazarı Tuncay Arslan ise manşete şu sözlerle tepki gösterdi:

“Sevda Noyan olayında 'darbecileri sevindirmeyelim' diyen 'ince ve hassas' düşünce Tümamiral Cihat Yaycı'da darbecilerle birlikte 'yedi düveli' de sevindirdi. ‘Bre biz Osmanlıyız, bizde adam çoktur!’ denilmiş gibi oldu”

Ulusal Kanal'da birçok programa yorumcu olarak katılan emekli Tümamiral Mustafa Özbey, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesi ile ilişiğini sonlandırdığını şu sözlerle duyurdu:

"Donanma Dimdik Ayakta" formatında manşet yaparak tasfiye operasyonuna destek veren Aydınlık gazetesini kınıyorum. Ulusal Kanal/Aydınlık ile yayın ilişkimi sonlandırıyorum”

Etiketler :