Aydın'da CHP'li Gençler Tepkisiz Kalmadı

Aydın'da CHP'li Gençler Tepkisiz Kalmadı
CHP Aydın İl Gençlik Örgütü Başkanı Av. Yılmaz Tilki ve Yönetim Kurulu Kadına Yönelik Şiddete ve Cinsel İstismara tepkisiz kalmadı.Aydın CHP Gençlik Örgütü sosyal medyadan "Sessiz Kalmıyoruz, Kadına Bunu Yapma, Kadına...

CHP Aydın İl Gençlik Örgütü Başkanı Av. Yılmaz Tilki ve Yönetim Kurulu Kadına Yönelik Şiddete ve Cinsel İstismara tepkisiz kalmadı.

Aydın CHP Gençlik Örgütü sosyal medyadan "Sessiz Kalmıyoruz, Kadına Bunu Yapma, Kadına Şiddete Son, Kadınlara Dokunma, Hesap Soracağız..." gibi sloganlarla Başkan Av. Yılmaz Tilki ve Yönetim Kurulu Kadına Şiddete karşı tepki gösterdi.

Açıklamada şöyle denildi:

Hemen hemen her gün kadına yönelik bir şiddet, bir kadın cinayeti, vahşi bir tecavüz haberiyle sarsılıyoruz. Yerli yabancı fark etmiyor, ülkemizde kadına yönelen şiddetten herkes nasibini alıyor. Ürkütücü olan ise toplumun sıradan şiddet ve tecavüz olaylarına karşı artık duyarlılığını yitirmiş olması. Ancak vahşet, canilik, vs. olduğu zaman sesler yükseliyor ve yine maalesef kısa süre içinde unutulup gidiyor. Ta ki kurbanını hunharca öldüren kişinin iyi hal indirimi, tahrik indirimi aldığını okuyup tekrar sinirlenene kadar.

İç güvenlik paketiyle sapan taşıyanın, bilye taşıyanın, maske takanın gözünün yaşına bakmayan devletimizden kadınlara karşı işlenen suçlar konusunda da bir adım atmasını beklemek en büyük hakkımız.

Ülkemizde kadın cinayetleri de o kadar vahim hale geldi ki; tabiri caizse tavuk keser gibi kadın cinayetleri işlenmeye başlandı. Ne zaman bir gazete okumaya kalksak veya haberleri izlemek istesek mutlaka bir kadın cinayeti haberiyle karşılaşır hale geldik. Hele bir de bu konudaki yaptırımların yetersiz kalması ve gerekli önlemlerin alınmadığını veya önlemlerin alınmasında ihmallerin yaşandığını gördükçe sinir katsayımız daha da artar hale geldi.

Kadına şiddet konusunda her ne kadar önlem alınsa dahi yetersiz kalındığı defalarca görülmüştür. Uygulanan şiddete verilen cezaların caydırıcı olmadığı her defasında görülmektedir. Gelişen toplum ile birlikte kadın konusunda duyarlı olunması gerekmektedir.

Türkiye’de kadın olmak, ayıplarla, önyargılarla, geri kafalılarla savaşmaktır.

Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin artık ciddi boyutlarda ele alınması ve bu durumun olumlu yönde aşılması için daha ağır yaptırımlar uygulanması gerekir.

Hayata renk katan, hayatın her alanında emeği olan kadınlara hak ettiği değer verilmelidir.