Ayasofya'da hareketlilik

Ayasofya'da hareketlilik
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile İstanbul Valisi Yerlikaya'nın ziyarete gelmesiyle birlikte polis, Ayasofya'nın etrafını bariyerlerle çevirdi ve geniş güvenlik önlemleri aldı.

Danıştay kararıyla Diyanete devredilerek statüsü değiştirilen ve ibadete açılan Ayasofya’da hareketli anlar yaşanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 15.00 sıralarında Ayasofya’ya geldi.

Polis, burada geniş güvenlik önlemleri aldı. Ayasofya’nın etrafı bariyerlerle çevrildi. Öğle ezanı sonrası bir grup, Ayasofya’yı çevreleyen bu bariyerlerin dışında namaz kıldı. Yerlikaya ve Ersoy'un incelemelerinin hâlâ devam ettiği bildirildi.

Erdoğan uyarmıştı

Erdoğan, 24 Temmuz’a kadar Ayasofya’nın etrafında çok bulunulmaması konusunda uyarıda bulunmuştu. Erdoğan, Danıştay kararının ardından yaptığı konuşmada "Ben tüm milletimden camideki çalışmalarımızın süratle yürüyebilmesi için buralarda ziyaret veya gelip burayı görme gibi bir telaşın içerisine girmenin doğru olmayacağını aziz milletime hatırlatmak istiyorum. Zira aldığım bazı haberlerde, içeride ve dışarıda gelip orada görüntü vermek veya gösteri yapmak bunlar doğru değil" ifadelerini kullanmıştı.