Avukatlık örgütlerinden Grup Yorum mesajları nedeniyle cezalandırılan hakimlere destek

Avukatlık örgütlerinden Grup Yorum mesajları nedeniyle cezalandırılan hakimlere destek
11 avukatlık örgütü, 323 gün ölüm orucuna devam eden ve eylemine ara vermesinin ardından yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hakkında paylaşım yaptıkları için cezalandırılan hakimlere destek olduğunu açıkladı.

323 gün ölüm orucuna devam eden ve eylemine ara vermesinin ardından yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hakkında paylaşım yaptıkları için cezalandırılan hakimlere 11 avukatlık örgütünden destek geldi. Avukatlık örgütleri, İzmir Karşıyaka Hakimi-Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan ile İzmir Hakimi-Demokrat Yargı Derneği Eş Başkanı Orhan Gazi Ertekin'in görevden uzaklaştırılma kararının Anayasanın 36. Maddesi ile tanımlanan masumiyet karinesine aykırı olduğunu açıkladı.11 avukatlık örgütü tarafından yapılan ortak açıklamada, "Hakimlerin sadece düşünce ve görüş paylaşımı yapmış olmaları nedeniyle sosyal medya üzerinden hedef gösterilerek bir linç kampanyası başlatılması sonrası HSK tarafından otomatik soruşturma ve tedbir kararı ile en yüksek süre uygulanarak görevden uzaklaştırma kararı verilmiş olması, Anayasanın 36. Maddesi ile tanımlanan masumiyet karinesine aykırıdır" denildi.

Anayasa'ya aykırı

Adalet İçin Hukukçular, Avukat Hareketi, Avukatlar Sendikası, Çağdaş Avukatlar Grubu, Çağdaş Hukukçular Derneği, Demokrasi İçin Hukukçular, Karşıyaka Hukukçular Derneği, Kartal Hukukçular Derneği, Katılımcı Avukatlar, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan ve Hakim Orhan Gazi Ertekin’in Twitter’da kişisel hesaplarından yaptıkları yaşamı savunan paylaşımları nedeniyle hedef gösterilmeleri sonrasında haklarında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından soruşturma başlatıldığı anımsatıldı. Bu soruşturmaların ardından HSK tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilmiş olmasının Anayasanın 36. Maddesi ile tanımlanan masumiyet karinesine aykırı olduğunun altı çizildi.

Etiketler :