Avukat Aytaç Ünsal’ın annesi Nermin Ünsal: Oğlumu duvarlara çarpa çarpa servise götürdüler

Avukat Aytaç Ünsal’ın annesi Nermin Ünsal: Oğlumu duvarlara çarpa çarpa servise götürdüler
Ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal’ın annesi Nermin Ünsal, oğlunun hastaneye götürülürken kötü muameleye maruz kaldığını söyledi. 

Avukat Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik’in ölüm orucu devam ediyor. Hastaneye kaldırılan avukatlar, “Cezaevinde kalamaz“ raporuna rağmen tahliye edilmedi. Ünsal’ın annesi emekli hakim Nermin Ünsal, avukatların yaşadıklarını Şule Aydın'ın sunduğu Haber Masası’nda anlattı. 

Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik için ‘’Cezaevinde kalamazlar'' raporuna rağmen mahkemenin tutukluluk hallerinin devamına karar verdiğini hatırlatan Ünsal, yaşananları şu sözlerle anlattı:

''Ebru Timtik pandemi hastanesi olan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine, oğlum Aytaç Ünsal pandemi hastanesi olan Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne cezaevi koridorlarında sürüklenerek götürüldü. Aytaç Ünsal'ın maske, eldiven gibi önlemler alınmaksızın zorla acile götürüldüğünü gördüm. Üst düzey bir emniyet mensubu, 'İçişleri Bakanı'nın talimatı var, müdahale edeceğiz' dedi. Bizim karşı çıkmamız üzerine Aytaç'ı sedyeye koyup duvarlara çarpa çarpa dahiliye servisine götürdüler. Her şeyi o kadar zorlaştırdılar ki, refakatçi ayarlamamız bile iki gün sürdü.''

“Bu hukuk Adalet Bakanı'na da lazım olacak”

''Herkesi öylesine korkuttular ki. En başında siyasetçiler, vatandaşlar, baro başkanları işin başında çekindiler. Sonradan gösterdikleri tavrı, başta göstermediler. Onlara seslenmek istiyorum, bedenleri küçülmüş, adil yargılanma için ölüme yatmış avukatlar için seslerini çıkarsınlar. Bir gün sıra bana gelmez, diye bekleyenler için çok geç olacak. Bu hukuk Adalet Bakanı'na da lazım olacak.''

Etiketler :