Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, Erciyes Dağı'nın eteklerinde yaklaşık 5 bin dekarlık alanda domates üretiliyor.
Özellikle Avrupa'daki pizza üreticilerinin tercih ettiği bu domatesler, dolgunluk ve aroma açısından öne çıkıyor.
İlçede yetişen 8 bin ton domates, 300 dönümlük tarlalarda güneşte kurutulduktan sonra ihraç ediliyor.
İşletmeci Ömer Fatih Ergül, Yeşilhisar'da 3 yıldır kurutmalık domates üretimi yaptıklarını belirterek, İtalyan pizzalarının bir kısmının Yeşilhisar'da kurutulan domateslerle yapıldığını ve 10 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Ergül, "Hasada 15 Ağustos'ta başladık ve Eylül sonuna kadar devam edeceğiz. İtalya, Almanya, Rusya, Amerika ve Yunanistan gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Domateslerimizin aroması, gece ve gündüz sıcaklık farkları sayesinde çok farklı. Bu yıl ihracatımızı ikiye katlamayı hedefliyoruz" dedi.