AVM'lerden tepki çeken coronavirüs kararı: En yoğun saatlerde açık olmaya devam edecek

AVM'lerden tepki çeken coronavirüs kararı: En yoğun saatlerde açık olmaya devam edecek
AVM'ler, çalışma saatlerini yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 10.00-22.00 aralığından 12.00-20.00'a çekti. Fakat AVM'lerin en yoğun saati olan 17.00-20.00 aralığında açık olacak olması yurttaşların tepkisini çekti.

Türkiye’deki yeni tip coronavirüs (Covid-19) vaka sayısının 5’e yükselmesinin ardından ülke genelinde tedbirler alınmaya devam ediyor. Alışveriş Merkezi ve Yatırımcılar Derneği, coronavirüs salgını nedeniyle AVM’lerin 12.00-20.00 arasında açık olacağını bildirerek, “AVM’lerdeki çocuk oyun alanları kapatılacak ve dezenfekte edilecek” açıklamasında bulundu.

Çin’de başlayıp dünyaya yayılan ölümcül coronavirüsün Türkiye’ye de sıçramasının ardından ülke genelinde çeşitli tedbirler alınmaya başladı. Tedbir alan sektörlerden biri de her gün milyonlarca insanın giriş yaptığı alışveriş merkezleri (AVM) oldu. Alışveriş Merkezi ve Yatırımcıları Derneği, müşterilerin sağlığı için coronavirüs tedbirleri kapsamında bir toplantı düzenleyerek, birtakım tedbirler aldı.

Çalışma süresi 10.00-22.00 arasından, 12.00-20.00'a çekildi

Alınan önlemler kapsamında, ilk etapta AVM’lerde çalışma süresi kısaltıldı. AVM’lerin saat 12.00 – 20.00 arasında hizmet vereceği açıklandı. AVM’lerdeki çocuk oyun alanlarının kapatılıp dezenfekte edileceği belirtildi. AVM’ler daha önce 10.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyordu.

Sosyal medyada bu karara büyük tepki var. AVM'lerin hâlihazırda en yoğun saatlerinin 17.00-20.00 arası olduğunu söyleyen yurttaşlar, "Virüsle anlaşma mı yaptınız?" şeklinde paylaşımlarda bulunarak alınan karara tepki gösterdi.

AVM'ler 'dezenfekte' ediliyor

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş dün yaptığı açıklamada, “İnsanların dokunduğu ne kadar yer varsa özel olarak müdahale ediyoruz. Merdivenlerden tuvaletlere kadar her yer didik didik özel dezenfeksiyon ürünleri ile detaylı bir şekilde temizleniyor. AVM çalışanları ile ziyaretçilerini de koronavirüs ve önlemlerle ilgili bilgilendirmeye özen gösteriyoruz” demişti.

Etiketler :