Arkadaşları Kobe Bryant'a veda etti: Seni seviyorum kardeşim ve çok özleneceksin

Arkadaşları Kobe Bryant'a veda etti: Seni seviyorum kardeşim ve çok özleneceksin
Yıllardır Kobe Bryant’la bir kavgalı bir barışık bir ilişki içerisinde olan Shaquille O’Neal, eski takım arkadaşının ölümünün ardından paylaşımlarda bulundu.

NBA efsaneleri, helikopter kazasında hayatını kaybeden Kobe Bryant için paylaşımlarda bulundu.

Yıllardır Kobe Bryant’la bir kavgalı bir barışık ilişki içerisinde olan Shaquille O’Neal, kişisel Instagram hesabında yaptığı paylaşımda “Arkadaşımı, kardeşimi, şampiyonluklar kazandığım partnerimi, kankamı kaybetmenin trajik ve hüzünlü anı içinde hissettiğim acıyı anlatacak kelime yok. Seni seviyorum kardeşim ve çok özleneceksin. Bryant ailesine ve helikopterde yaşamını yitiren diğerlerinin ailesine başsağlığı diliyorum. Çok kötüyüm şu an” ifadelerini kullandı.haq ve Kobe ikilisi birlikte Los Angeles Lakers forması giydikleri dönemde NBA’i domine etmişlerdi. Lakers’ın 2000, 2001 ve 2002 yıllarında üst üste üç kez şampiyonluk elde ettiği kadroda yıldız isimler olarak Shaq ve Kobe takımı sırtlamıştı.Michael Jordan da sosyal medya hesabında Bryant'ın küçük kardeşi gibi olduğunu belirterek "Kelimeler ne hissettiğimi tarif edemiyor. Kobe'yi çok sevdim. O benim küçük kardeşim gibiydi. Onunla sık sık konuşurduk. Onunla yaptığım konuşmaları özleyeceğim. Harika bir rakipti, bu oyunun en büyük rakiplerinden biriydi. Kobe ailesine derinden bağlıydı. Kızının basketbol sevgisiyle gurur duyuyordu" dedi.

"Efsane, eş, baba, oğul, kardeş şimdi gitti, kabul etmek zor"

Lakers efsanelerinden Magic Johnson da yaptığı paylaşımda sadece ağlayabildiğini söyledi:

"Bunları yazarken allak bullak oluyorum. Kobe ve kızının bu sabah helikopter kazasında öldüğü bu yıkıcı haber yüzünden ağlıyorum. Onu, ailesini, sahada ve saha dışında çok sevdim. Tüm zamanların en iyi Laker'ı arkadaşım, efsane, eş baba, oğul, kardeş şimdi gitti. Kabul etmek zor. Hem erkek hem kadın oyuncuların akıl hocasıydı. Evsizlere hizmet etme konusunda çok tutkuluydu. Kadın basketbolunun savunucusuydu. Kızının takımına koçluk yapmak onu çok mutlu etmişti. Onunla çok özel konuşmalarımız oldu. Onunla Lakers, basketbol, eş olmak, baba olmak konusunda, İtalya'yı ne kadar sevdiğimiz konusunda konuşurduk. Bu konuşmalarımızı çok özleyeceğim. Tüm ailemle, ailesinden geri kalanlar için burada olacağız."

"Onu her zaman bir atletten çok daha fazlası olan bir adam olarak hatırlayacağım"

Kareem Abdul-Jabbar da bir video paylaştı ve "Çoğu insan Kobe'yi yeni nesil basketbolculara ilham veren muhteşem bir atlet olarak hatırlayacaktır. Ama ben onu her zaman bir atletten çok daha fazlası olan bir adam olarak hatırlayacağım" ifadelerini kullandı.Miami Heat efsanelerinden Dwyane Wade, paylaştığı videoda hayatının en zor günü olduğunu belirtti.

Lebron James Tyson Chandler gözyaşlarını tutamadı

Birkaç gün önce NBA'de tüm zamanların en çok sayı atan oyuncuları listesinde Kobe Bryant'ı geçip 3. sıraya yerleşen LeBron James, maçın ardından efsanevi basketbolcuya övgü dolu sözler söylemiş ve Kobe'den ilham aldığını belirtmişti.

Dün Lakers takım uçağından indikten sonra haberi öğrenen LeBron James adeta yıkıldı. Uzun bir süre ağladığı görülen LeBron James kendisine gelmekte güçlük çekti.Bryant ile birçok kez aynı parkeyi paylaşan Houston Rockets'ın oyuncusu Tyson Chandler, Kobe Bryant'ın ölüm haberini Denver maçı sırasında aldı. Chandler gözyaşlarını tutamadı ve benchte uzun süre ağladı.

Etiketler :