Arınç'tan Gökçek'e Tarihi Gol!

Arınç'tan Gökçek'e Tarihi Gol!
Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun Gökçek'le ilgili kendisine, "Muhatap alma bunun hesabı daha sonra görülür" dediğini söyledi.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek’le yaşadığı polemikle ilgili bir detayı ilk...

Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun Gökçek'le ilgili kendisine, "Muhatap alma bunun hesabı daha sonra görülür" dediğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek’le yaşadığı polemikle ilgili bir detayı ilk kez anlattı. Arınç, Başbakan Davutoğlu’nun Gökçek’le ilgili kendisine, “Muhatap alma bunun hesabı daha sonra görülür” dediğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Olay TV’de canlı yayınlanan seçime yönelik özel programda, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Arınç, hükümet adına diplomatik bir dille konuşmaya ihtiyaç olduğunu bildirdi. İnsanların, konuşmalarını şahsi olarak değil, hükümet sözcüsünün asıl beyanları niteliğiyle dinlediğini ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çoğu zaman tabii bunun ağırlığı altında ezildiğimizi biliyorum; ‘Nasıl söylesem?’ diye. Bu konuda diplomatlar çok başarılıdır. Yani meclis başkanlığım sırasında da gördüm. En kritik konulara öyle güzel cümleler kurarlar ki siz, ‘Ancak bu kadar söylenebilirdi’ dersiniz. Bir de bu işin ustası tabii Demirel’dir. Çok konuşur, hiçbir şey anlaşılmaz. Yani öyle de konuşmak lazım zaman zaman fakat benim de öyle bir üslubum var ki ne sorarlarsa cevap vermeye çalışıyorum. Tabii haddi aştığım zamanlar da olur. Bu, Melih Gökçek’e verdiğim cevap mesela. Yani Başbakan dedi ki ‘Muhatap alma, bunun hesabı daha sonra görülür’ falan. Bir iki arkadaş daha söyledi ama ben de öyle başladım. Bir anda içimizi döktük. Sonradan da pişman oldum. Söylediklerimden dolayı değil ama hükümet sözcüsü sıfatıyla Bakanlar Kurulundan sonra böyle bir açıklamayı yapmak herhalde uygun değildi. Gönlüm öyle söyledi ama bu, silahtan çıkan mermi gibi geri dönmüyor. Olsun, onda da bir hayır var çünkü görüştüğüm insanların hepsi kulağıma ‘İyi ettin’ diyorlar. Demek ki onda da bir hayır varmış ama o iş ayrı bir iş.”

Arınç, hükümet sözcüsü olarak konuşurken gazetecilere akreditasyon uygulamadığını, tüm katılımcıların sorularına cevap vermeye çalıştığını bildirdi.