Annesini ve kız kardeşini darp etti, serbest kaldı: Şiddet gören kardeşten yardım çığlığı

Annesini ve kız kardeşini darp etti, serbest kaldı: Şiddet gören kardeşten yardım çığlığı
Annesini ve kız kardeşini darp eden Şükrü Can, uzaklaştırma kararıyla birlikte serbest bırakıldı. Şükrü Can'ın şiddet uyguladığı kız kardeşi, "Sesimizi ölmeden duyun" diyerek yardım çağrısında bulundu.

Ankara Sincan’da oturan Şükrü Can, annesi ve kız kardeşini darp etti. Ankara Emniyet Müdürlüğü, annesi ve kız kardeşini darp eden Şükrü Can’ın yakalandığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Serbest kalan Şükrü Can hakkında annesi ve kardeşinden uzaklaştırma kararı verildi.

Kardeşi ise “Can güvenliğimiz yok ve bizi ölümle tehdit ediyor. Sesimizi ölmeden duyun” diye çağrıda bulundu.
 
Ş.Ç.’nin serbest kalmasına tepki gösteren kız kardeşi sosyal medyadan şu ifadeleri kullandı:

Dün aksam Abim Şükrü Can tarafından annem ve ben şiddet gördük. daha önce de birçok kez fiziki şiddete maruz kaldık. Hastaneden rapor alıp karakola gittik, abimin daha önce de sabıkasının olmasına rağmen sadece uzaklaştırma kararı alındı. Can güvenliğimiz yok ve bizi ölümle tehdit ediyor. Sesimizi ölmeden duyun.

Kadın Cinayerlerini Durduracağız Platformu da devreye girdi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Twitter üzerinden Kamer Can'ın "can güvenliğimiz yok" sözleri üzerine devreye girdi. Kamer'in ve annesinin yanında olduğunu belirten platform, "Uzaklaştırma kararını ihlâl eden faile ilk olarak hemen zorlama hapsi uygulayın" çağrısında bulundu.

Platform, "Kamer'i, annesini ve tüm kadınları şiddetle baş başa bırakanlardan, korumayanlardan #HesapSoruyoruz" diyerek kadına yönelik şiddete karşı alınmayan önlemlere de tepki gösterdi.

Şule Çet Dayanışma Platformu da Kamer Can'ın tweetini alıntılayarak, "Annesini ve kız kardeşini döven sabıkalı şahısı serbest bırakıp sadece uzaklaştırma vermişler. Bu şahsı tutuklamak için neyi bekliyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Üniversite rektöründen destek

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, sosyal medyadan yardım çağrısında bulunan öğrencisi Kamer Can'ın çağrısına kulan verdi. Rektör, "Öğrencimiz Kamer Can’ın maruz kaldığı talihsiz olay gönlümüzü derinden yaralamıştır. Evladımızla görüştüm, çok şükür durumu iyi. Bu menfur hadiseyi kurumlarımızla birlikte yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haluk Levent devreye girdi

Sosyal medyayı etkin kullanması ve ihtiyacı olanların yardımına koşmasıyla bilinen sanatçı Haluk Levent, AHBAP Platformuna çağrı yaptı. Kamer Can'ın Twitter paylaşımını alıntılayan Levent, "Ankara Ahbap! Haydi canlarım!" paylaşımında bulundu.

Etiketler :