Ankara’da ramazan pidesi fiyatları belli oldu

Ankara’da ramazan pidesi fiyatları belli oldu
Ramazan'a sayılı günler kala Ankara'da pide fiyatları belli oldu. Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, ramazan pidesinin fiyatının da 2,5 lira olacağını söyledi.

Ramazan'a sayılı günler kala Ankara'da pide fiyatları belli oldu. Ankara'da ekmekten sonra ramazan pidesine de zam geldi. Ramazan pidesinin fiyatı 50 kuruş arttı.

UN FİYATLARI ARTTI
Bloomberg HT’nin haberine göre; döviz kurlarında yaşanan dalgalanmadan dolayı ekmeğin hammaddesi unda da bir fiyat artışı meydana geldiğine dikkat çeken Kavuncu, zammın gerekli olduğunu belirtti.  “Şu anda tüm Türkiye’de ekmek fiyatlarının zamlanması için çalışmalar sürüyor. İstanbul, Samsun ve Kayseri başta olmak üzere Orta Anadolu’da bu çalışmalar yapılıyor” diyen Kavuncu, ramazan pidesi fiyatıyla ilgili de bilgi verdi. Kavuncu, “Ankara’da 2.5 TL olacak ramazan pidesi. Çok da bir zam yapmadık” dedi.

SAMSUN'DA DA PİDE FİYATLARI BELLİ OLDU
Ramazan ayının en fazla tüketilen gıdası olan pidenin Samsun'da da satış fiyatı belli oldu. Geçen sene 300 gramı 2 TL'den satılan Ramazan pidesi, bu sene 470 gramı 4 TL'den satılacak. Geçen sene 2,5 TL'den satılan yumurtalı pide ise bu sene 5 TL'den müşteriye sunulacak.  Ayrıca yeni tarifede simidin gramajı düşürülerek, fiyatı 1 TL'ye çekildi.
 

Etiketler :