Ankara'da çevre dostu otobüs hazırlığı başladı

Ankara'da çevre dostu otobüs hazırlığı başladı
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeni otobüs alımına yönelik ısrarlı mücadelesi sonuç veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 282 adet çevreci otobüs alımı için iki aşamalı ihalenin 31 Mart’ta yapılacağı açıklandı.

Ankara'da geçtiğimiz aralık ayında Büyükşehir Belediye Meclisi'nden sonra düzenlediği basın toplantısında Başkan Mansur Yavaş, “Protokol imzaladık. Allah nasip ederse inşallah en kısa zamanda Ankara’yı yeni otobüslerle buluşturacağız” açıklamasını yaparak, ihale sürecini hızlandırmıştı.

İki aşamalı yapılan ihalenin ilk aşamasında firmaların yeterlilik belgeleri alındı. Firmaların fiyat tekliflerini sunacağı ihalenin ikinci aşamasının gerçekleştirileceği tarih Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından 31 Mart 2021 olarak duyuruldu. Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda Başkentlileri bilgilendiren Yavaş, “Doğa için alımını gerçekleştireceğimiz, yüzde 90’ı doğalgazlı 282 otobüs alımı amacıyla düzenlediğimiz ihalenin ikinci aşamasını 31 Mart’ta yapacağız. İhaleyi ABB TV ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz” dedi.

Yerli ve yabancı firmalar yarışacak

EGO Genel Müdürlüğü, 17 Şubat’ta yerli ve yabancı dünyaca ünlü 7 firmanın yeterlilik belgelerini teslim alarak inceleme sürecini tamamladı.

İhalenin ikinci aşaması için 31 Mart Çarşamba günü saat 14.30’da “282 Adet Otobüs Alımı (GRCF2 W2-Ankara Bus Project)”nı elektronik ihale (e-ihale) yöntemiyle yapacak  olan EGO Genel Müdürlüğü, firmaların fiyat tekliflerini alacak.

ANKA

Etiketler :