Altı gündür kayıp olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinden acı haber

Altı gündür kayıp olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinden acı haber
Kendisinden 22 Mart'tan beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Arda Duman'ı bulmak amacıyla Belgrad Ormanı'nda arama çalışması başlatılmıştı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Arda Duman'ın Belgrad Ormanı'nda cesedi bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen ArdaDuman'dan 22 Mart Cuma gününden beri haber alamayan ailesi, kayıp başvurusunda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, ailenin başvurusu üzerine çalışma başlattı.

Arda Duman'ın son olarak 22 Mart günü saat 12.35'te Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Kampüsü'nden otobüse binerken görüldüğü, telefonundan ise son olarak Belgrad Ormanı'ndaki Neşet Suyu mevkisinde sinyal alındığı saptandı.

Bu bilgiler üzerine harekete geçen AFAD, AKUT ve polis ekipleri, Neşet Suyu mevkisinde arama çalışmalarına başladı.

Cesedi bulundu

Altı gündür kayıp olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Arda Duman'ın Belgrad Ormanı'nda cesedi bulundu.

Aramalar soncunda gencin İstanbulkart'ı kullandığı tuvaletin 2 buçuk kilometre yakınında cesedi bulundu.

Jandarma olay yeri inceleme ekipleri ile soruşturmaya bakan savcının olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

AKUT'tan açıklama

AKUT'tan yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Arda Duman'ın, 22 Mart'ta üniversite kampüsünden çıktıktan sonra Kilyos otobüsüne bindiği o günden beri kendisinden bir haber alınamadığı bilgisi ve ailesinin ihbarı üzerine 27 Mart akşam saatlerinde arama çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Çarşamba akşamı başlayan arama çalışmaları; AKUT, AFAD ve polis ekipleri tarafından ortak yürütüldü. AKUT Eskişehir ekibinden gelen K9 Köpekli Arama ekibi de devreye girerek iz takibi yaptı. Bu takip üzerine belirlenen noktalara arama ekipleri yönlendirildi. Arama çalışmaları sabaha kadar devam etti. Sabah saatlerinde AKUT sahaya ikinci ekibi de çıkardı. Aramalar ikinci gün AKUT, AFAD, JAK, Emniyet, IHH, MAKUD, YÜDAK, Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekibi ve İstanbul Oryantiring ekibinin de desteğiyle devam etti.

Alanlara bölünerek devam eden çalışmalar belirli değerlendirmelere göre ekibimizin sınırlandırdığı alanda yoğunlaştı. Gün içerisinde savcılıktan alınan HTS Baz İstasyonu Rapor analizi de bu alanı doğruladı. Cep telefonundan son sinyal alınan bölge, sinyali sağlayan baz istasyonu gibi kriterler üzerinden belirlenen alan biraz daha daraltıldı. 6 gündür kendisinden haber alınamayan Arda Duman’ın cansız bedeni yaklaşık 21.00 civarında belirlenen bu alanda AKUT ekipleri tarafından bulundu."

Cesedi morga kaldırıldı

Üniversite öğrencisi Arda Duman'ın cesedi, Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından morga kaldırıldı.

Belgrad Ormanı'ndaki Neşet Suyu mevkisinde polis ekipleriyle 40 kişilik AFAD ve AKUT ekibi de özel eğitimli arama köpekleri tarafından cesedine ulaşılan Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Duman'ın cenazesi Cumhuriyet savcısının ve olay yeri inceleme ekiplerince yapılan incelemelerin ardından Hamidiye Etfal Sarıyer Hastanesi morguna kaldırıldı.

Duman'ın ilk incelemesinde vücudunda herhangi bir darp ya da yara izi bulunmadığı ve kıyafetlerinin üzerinde bulunduğu ve donma sonucu ölme ihtimalinin bulunduğu öğrenildi.

Arda Duman'ın ölüm sebebinin yapılacak detaylı otopsinin ardından belirleneceği belirtildi.

AA-DHA

Etiketler :