Almanya Ukrayna’ya göndereceği askeri ekipmanları açıkladı

Almanya Ukrayna’ya göndereceği askeri ekipmanları açıkladı
Almanya, Ukrayna’ya göndermeyi düşündüğü, aralarında gelişmiş hava savunma sistemleri, ana muharebe tankları ve insansız hava araçlarının da olduğu askeri yardımları açıkladı.

2022'den beri Ukrayna'da faaliyet gösteren Alman AI şirketi Helsing halihazırda bir dizi savunma sözleşmesi imzaladı. Basında çıkan bir habere göre, bunlardan birinin amacı Ukrayna'nın önümüzdeki haftalarda yeni ve güçlü bir insansız hava aracına sahip olmasını sağlamak.

ALMANYA UKRAYNA'YA 4000 SALDIRI DRONE'U GÖNDERİYOR

Haziran ayında Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna'ya "silahlarla donatılmış sistemler" sağlamak istediğini açıklamıştı. "Bild" gazetesinin haberine göre, "gizli silah teslimatının" neyle ilgili olduğu ortaya çıktı. Alman AI şirketi Helsing, Ukrayna için 4.000 sözde saldırı uçağı üretmek üzere görevlendirildi. Ukrayna'nın bu türden ilk füzeleri önümüzdeki birkaç hafta içinde alması bekleniyor.

Füzeler, onları Rus müdahalesine karşı büyük ölçüde bağışık kılan bir yazılıma sahip. "Drone, tabiri caizse alanın kendisine bakıyor, binlerce yol işaretine dayanarak nerede olduğunu tanıyor ve bu sayede olumsuz hava koşullarında veya bombalanmış bölgelerde bile operatörün rotasında kalmasına yardımcı oluyor.

Helsing dronları, askerin talep etmesi halinde telsiz bağlantısı kesilse bile hedeflere uçabiliyordu. "Dolayısıyla isabet oranı, tamamen manuel olarak kontrol edilen savaş dronlarına göre önemli ölçüde daha yüksek."

Sektörde drone'lara "Mini Toros" da deniyor çünkü Ukrayna'nın kullandığı kamikaze drone'lardan dört kat daha fazla menzile sahipler. Patlayıcı gücü de Rus tanklarını yok etmeye yetecek kadar güçlü. "Bild" gazetesine göre, Rusya ve ABD modelleriyle karşılaştırıldığında daha ucuz olan drone alternatifi, halihazırda Doğu Ukrayna'da "gerçek operasyonel koşullar altında daha da geliştiriliyor".

Pistorius, "Bild" gazetesine verdiği demeçte, "Yapay zeka destekli bu saldırı dronlarının teslimatının şu anda başlamasından çok mutluyum" dedi. "Bununla Ukrayna, Rusya'nın komuta merkezleri veya lojistik tesisleri gibi yüksek değerli Rus askeri hedeflerine karşı hareket edebilir." diyen Pistorius, Mayıs ayında mevkidaşı Rüstem Umerov'u Ukrayna'ya yaptığı ziyaret sırasında insansız hava araçlarını bizzat görme fırsatına sahip oldu.

Helsing, 2022'den beri Ukrayna'da faaliyet gösteriyor ve yakın zamanda Ukrayna hükümetiyle ortak bir girişim olan Savunma Üreticileri İttifakını kurdu. Şirket, 2021 yılında kurulduğundan bu yana, Alman Eurofighter'ın elektronik harp yükseltmesi, Geleceğin Savaş Hava Sistemi için yapay zeka altyapısı ve bir dizi deniz ve kara sözleşmesi de dahil olmak üzere bir dizi savunma sözleşmesi imzaladı.

Kaynak:bild.de