Ali Babacan: İş Bankası hisselerine el konulamaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İş Bankası hisselerinin Hazine'ye aktarılması ile ilgili olarak,"Biz iktidardayken defalarca önümüze geldi. Avukatlarımız bu hisselere el konulması anayasaya aykırı dedi" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan, gazeteci Cüneyt Özdemir'in youtube kanalında soruları yanıtladı. İş Bankası hisselerine el konulması ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Biz iktidardayken defalarca önümüze geldi. Baskı da geldi. O zaman inceledik. Hukukçu arkadaşlarımızda inceledi. Hukukçu arkadaşlarımız öyle talimatla iş yapanlardan değildi.  Özgür bağımsız çalışan hukukçular.
Çalıştılar, incelediler ve rapor hazırladılar. Dediler ki bu hisselere el konulması anayasaya aykırı. Çünkü burada miras hukuku ve mülkiyet hukukuna dokunmuş oluyorsunuz. Şimdi bir kere buna siyasi sebeplerle dokunursanız bundan böyle mülkiyet hukukuna güvenilmez. Bu ülke siyasi kararlarla, keyfi kararlarla  onun bunun malına el koyan bir ülke durumuna düşer.  Biz bunu açık bir şekilde hazırladık ve rapor olarak bakanlar kuruluna sunduk. Bunun çok yanlış olacağını söyledik ve o dönemde bu yapılmadı. Bu geçmişte iki kez yapılmış. Askeri darbe döneminde. Demek ki güç biraz olunca hemen bu hisselere müdahale hissiyatı oluşuyor. Üçüncüsü inşallah olmaz."

Kılıçdaroğlu'ndan İş Bankası yorumu

"O bankadan bir gelirimiz yok. Atatürk'ün vasiyeti var. Onun gereğini yerine getiriyoruz. İş Bankası'nın iç işlerine hiç karışmayız. Atanan 4 görevlimize de iç işlere karışmayacaklarını söyleriz. Verilecek krediler için uygun görüp görmediğinizi ifade edersiniz. İş Bankası'nın kendine özgü bir durumu var. Onu siyasete taşımamak lazım. BDDK zaten 24 saat denetleyebiliyor. Neden İş Bankası? Hep darbe dönemlerinde olmuştur bu. Şimdi de sivil darbe yaşıyoruz. Onlar şunu tahrik etmek istiyorlar, CHP sokağa çıksın istiyorlar. Hukuk! "

Etiketler :