AKP'nin yarattığı kriz Meclis'i de vurdu!

AKP'nin yarattığı kriz Meclis'i de vurdu!
Yerel seçimlerin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen İstanbul kilidinin açılamaması Meclis'i de tamamen kilitledi. AKP ve CHP milletvekilleri, grup yöneticilerinin İstanbul'da olması Meclis'i zorunlu tatile soktu

24 Şubat'ta kapanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi bir daha açılamadı. Partilerin grup yöneticileri de parlamentonun İstanbul seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar kapalı kalması konusunda ortak görüş belirttiler.

Özellikle partilerin grup yöneticileri İstanbul'daki gerginliğin parlamentoya yansımasının ve genel kurulda bir hesaplaşmaya dönüşmesinin yanlış ve tehlikeli olduğunu belirtiyor. Ayrıca AKP ve CHP milletvekillerinin, grup yöneticilerinin İstanbul'dan ayrılmaması da parlamentonun kapalı kalması konusunda alınan kararı destekliyor.

TORBA YASA ERTELENDİ

Meclisin gündeminde bulunan hal yasası, dövizle askerlik ve nafakaların yeniden düzenlenmesi gibi konuların yanında ekonomik önlemler için hazırlanan yeni torba yasanın da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Aybayrak'ın 10 Nisan'da açıklayacağı ekonomik önlemler paketi sonrasına bırakıldığı belirtiliyor.

16 NİSAN'DA GENEL KURUL ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Meclisin 16 Nisan günü grup toplantıları ve genel kurul çalışması olarak tekrar açılacağı ve yeniden yasa görüşmelerine başlayacağı belirtiliyor.