AKP’li vekilinin oğluna skandal atama

AKP’li vekilinin oğluna skandal atama
AKP’nin Karaman vekili Mevlüt Akgün’ün 19 yaşındaki oğlu Celil Akgün Ankara’da üniversite okurken Kars Valisi’nin Özel Kalem Müdürü oldu.BÜLENT ARINÇ İLE FOTOĞRAFINI PAYLAŞTICelil Akgün, 15 Şubat 2015’te Twitter...

AKP’nin Karaman vekili Mevlüt Akgün’ün 19 yaşındaki oğlu Celil Akgün Ankara’da üniversite okurken Kars Valisi’nin Özel Kalem Müdürü oldu.

BÜLENT ARINÇ İLE FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Celil Akgün, 15 Şubat 2015’te Twitter hesabından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

Her yıl 2 milyondan fazla genç, kamu personeli olabilmek için sınavlarda ter dökerken, AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’ün 19 yaşındaki oğlu, “şimdiden geleceğini güvence altına aldı.” Başkent Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi olan Celil Akgün, 19 Eylül 2014’te Kars Valiliği’ne sadece “Münhal bulunan Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atamamın yapılmasını saygı ile arz ederim” yazılı, iki satırlık bir dilekçe ile başvurdu. Kars Valisi Günay Özdemir, hemen dilekçeyi işleme aldı. Kısa sürede İçişleri ve Çalışma bakanlıklarından izinler çıktı. Akgün, kısa süre çalıştıktan sonra Ankara’ya Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) alındı. SÖZCÜ’nün ulaştığı baba Akgün “Oğlum Kars Valiliği’nden sonra düz memur olarak EPDK’ya geçti” dedi. Akgün, oğlunun üniversite ile memuriyeti birlikte nasıl sürdürdüğü sorusuna ise “Okuldaki kaydını dondurduk” cevabını verdi.