AKP'li Turan'dan çoklu baro yorumu: PKK, FETÖ baro kurarlarmış, kursunlar arkadaş

AKP'li Turan'dan çoklu baro yorumu: PKK, FETÖ baro kurarlarmış, kursunlar arkadaş
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan çoklu baro teklifiyle ilgili olarak "Bu kanun geçtiğinde PKK, FETÖ baro kurarlarmış, kursunlar arkadaş" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, tartışmalı çoklu baro teklifine dair açıklamalarda bulundu. Turan, “Çok baro değil reform” derken çoklu baro ifadesinin kanunun özünü yansıtmadığını ileri sürdü.

Kanun geçerse PKK, FETÖ baro kurar söylemine karşılık Turan, “Kursunlar arkadaş” diye yanıt verdi.

Turan şu ifadeleri kullandı:

Genel yaklaşım bir reform paketi olduğu yönünde. Şu anda marjinal olduğunu düşündüğümüz baro başkanlarının ahlaki ve siyasi sicillerine baktığımızda başörtülü avukat yemin edemez dediğini biliyoruz. Baro başkanlarına sorulmadığı iddiası külliyen yalan. Bir diğer eleştiri konusu komisyon sürecinde, düzenleme geçerse barolar marjinalleşirmiş. Zaten marjinal değil mi? Daha ne kadar marjinal olacak? Bu kanun geçtiğinde PKK; FETÖ baro kurarlarmış, kursunlar arkadaş. Bu kanun çerçevesinde suç işleyen cezasını çekecek. Baroların bölünme hakkı olacak ama zorunluluk olmayacak. Şu andaki baroların binalarında yönetimlerinde bir değişiklik olmayacak. Bu kanunda FETÖ'nün ruhu varmış! Hadi oradan diyorum! Umarım, görüşmeler makul süre içerisinde gerginlikten uzak komisyondaki gibi konuşacağı zemin olur. Süreleri aşan gerginlik yapan kim varsa cevabını alacaktır. Ama kanunla ilgili eleştirisi olanları dinlemeye hazırız.

Etiketler :