AKP'li belediyelerin yurt dışı harcamaları 'ticari sır' oldu

AKP'li belediyelerin yurt dışı harcamaları 'ticari sır' oldu
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in AKP'li belediyelerin yurt dışından ithâl ettiği ürün ve hizmetlerle ilgili harcamalarını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a sorması üzerine, bakanlıktan 'ticari sır' yanıtı geldi.

Ruhsar Pekcan'ın imzasıyla verilen cevapta, "Belediyelere ilişkin talep edilen bilgiler, ticari sır niteliğinde olduğundan bahse konu talebin karşılanması mümkün bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

CHP'li Antmen, 'ticari sır' yanıtına tepki göstererek "Ne demek ticari sır? Ben kimsenin özel ticari ilişkisini sormuyorum. Halkın parasıyla yürüyen kurumların yurt dışından neyi ne kadar aldıklarını sordum" diye konuştu.

Sadece bir ağaca 26 bin 500 lira veren AKP'li belediyelerin olduğunu hatırlatan Antmen şöyle konuştu:

Ben milletvekili olarak halk adına Anayasa’nın verdiği görev ve de yetkiyle belediyelerin 2003 ila 2020 yılları arasında yurt dışından neler ithal ettiklerini sordum. Belediyelerin ithal ettiği ağaç, peyzaj ve zirai ürünleri nedir ne kadar ödenmiştir diye sorular yönelttim. Gelen yanıt ise ‘ticari sır’ oldu. Ne demek ticari sır? Ben kimsenin özel ticari ilişkisini sormuyorum. Halkın parasıyla yürüyen kurumların yurt dışından neyi ne kadara aldıklarını sordum. Halkın parası nerelere harcanmış bunu öğrenmek istedim. Anlaşılıyor ki ticari sır diyerek kapatmak istedikleri parasal ilişkiler var.

 

Sadece bir ağacı 26 bin 500 liraya alan AKP'li belediye var. Bu sadece ortaya çıkanlar. Kim bilir vatandaşın milyarlarca parası kimlerle çarçur edildi. Kimler zengin edildi ve bu ihya edilen kişilerden neler alındı? Bunların hepsinin ortaya çıkması gerekiyor. Vatandaşın parasını harcayıp arkasından bu paraları nereye harcadıklarını sorunca ‘ticari sır’ diyemezsiniz. Diyorsanız korktuğunuz bir şey var demektir

Daha önce de 'doğalgaz' ticari sır olmuştu

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, geçtiğimiz haftalarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Avrupa doğal gazın bin metreküpünü 120 dolar civarında satın alırken, Türkiye’nin aynı miktarda doğal gazı 280 dolara almasının nedeni nedir?” sorusunu yöneltmiş, aldığı yanıt ise "ticari sır" olmuştu.

Etiketler :