AKP'den 65 yaş üstü vatandaşlara kötü haber! Artık ücretli olacak

AKP'den 65 yaş üstü vatandaşlara kötü haber! Artık ücretli olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla AKP'de devam eden "yerel yönetimler yasa taslağı" üzerine çalışmalarda sona gelindi. Yasada en dikkat çeken maddelerden biri ise 65 yaş üst vatandaşların kullandığı ücretsiz ulaşım hakkı oldu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla AKP'de devam eden "yerel yönetimler yasa taslağı" üzerine çalışmalarda sona gelindi.

AKP'nin 9 ana başlıktan oluşan yasa taslağında imar ve planlama, görev alanları, finansman, belediye organları, teşkilat ve personel, denetim, izleme ve şeffaflık, işlevini yitirmiş yasaların kaldırılması, belediye başkanlarının özlük hakları ve istişareye bırakılan konular yer alıyor.

TASLAKTA NELER VAR?

CHP ve MHP ile de konuyla ilgili görüşen  Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, düzenlemeye ilişkin detayları CNNTürk TV Ankara Temsilcisi Dicle Canova ile paylaştı.

Yasada en çok dikkat çeken maddelerden biri ise 65 yaş üst vatandaşların kullandığı ücretsiz ulaşım hakkı oldu. Yasa çıktığı durumda sabah ve akşam gidiş ve çıkış saatlerinde 65 yaş üstü kullanıcılardan da ücret alınacak.