AKP'de Dilipak tartışması sürüyor

AKP'de Dilipak tartışması sürüyor
İstanbul Sözleşmesi tartışmasında “fahişe” sözleriyle tepki çeken Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak konusunda AKP içindeki tartışma sürüyor.

İstanbul Sözleşmesi tartışmasında “fahişe” sözleriyle tepki çeken Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak konusunda AKP'de çatlak meydana geldi.

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen AKP’lilere “fahişe” diyen Abdurrahman Dilipak hakkında, başta genel merkez olmak üzere 81 il kadın kolu başkanının suç duyurusunda bulunacağını söylemişti.

AKP'de Dilipak'a tepki sürerken, AKP Niğde Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Temur, Lütfiye Sevla Çam'ın aksine suç duyurusunda bulunmayacaklarını açıkladı.

Temur, Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunma niyetinde olmadıklarını belirtti.

Akit gazetesine konuşan AKP'li Temur, şunları dile getirdi:

“Biz bu konuya sıcak bakmıyoruz. Niyetimiz yok ama parti ve genel merkezden nasıl bir yol izlememiz gerektiği söylenirse biz de ona göre hareket etmek zorunda kalırız.”

Ne olmuştu?

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, 27 Temmuzda yayımlanan İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldığı 'AKP'nin papatyaları' başlıklı yazısında  'fahişe' kelimesini kullanmıştı. 

AKP Genel Sekreteri'nin kendisi hakkında dava açmaya hazırlandıklarını açıklamasının ardından da Dilipak sert tepki vererek "Tayyip Erdoğan şiir okuduğunda ben 70 bin imza toplamıştım. ‘Biz de bu şiiri okuyoruz’ diye. Benim bu yazımın altına da 70 bin insan imza atabilir gerekirse. Denesinler, deneyebilirler. Halep oradaysa arşın burada. AK Partiyi yöneten böyle bir kadro var. Bunların zihniyetleri Türkiye'yi ve AK Parti'yi bir yerlere sürüklüyor" demişti.

Etiketler :