AKP Seçimin Faturasını Soylu'ya Kesecek!

AKP Seçimin Faturasını Soylu'ya Kesecek!
7 Haziran seçimlerinde alınan kötü sonuç AKP teşkilatı içinde soğuk rüzgârlar estiriyor.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekipleri kapalı kapılar ardında birbirlerini suçlasa da parti örgütü...

7 Haziran seçimlerinde alınan kötü sonuç AKP teşkilatı içinde soğuk rüzgârlar estiriyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekipleri kapalı kapılar ardında birbirlerini suçlasa da parti örgütü faturayı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya kesti.

Başarısızlığın asıl sebebinin, Soylu’nun getirdiği yeni ekibin çekirdek kadroyla yaşadığı kan uyuşmazlığına bağlayan partililer, eski Demokrat Parti (DP) liderini Başbakan Davutoğlu’na da şikâyet etti.

Davutoğlu’nun, seçim mağlubiyetinin ardından partisinin il başkanları toplantısında yaptığı “AK Parti yenilenecek” yönündeki açıklamaları da hesaplaşmanın beklenenden önce olacağı işaretini verdi. Parti içindeki isimler şundan yakınıyor: “Partinin kuruluşundan bu yana cefasını çeken isimler il ve ilçe yönetiminden dışlandı. Davayla ilgisi olmayan birçok kişi sırf büyük miktarda parayla geldikleri için baş tacı edildi.”

DAVUTOĞLU DA RAHATSIZ

Erdoğan’ın kampanya sürecinde sarf ettiği “Eski seçimlerdeki heyecanı görmüyorum” sözünü değerlendiren bir partili, “Heyecansızlık teşkilatlardan kaynaklandı. Çünkü asıl kadrolar, Soylu tarafından dışlandı. Bizim gözümüzde seçimin kaybedeni Soylu’dur” şeklinde konuşuyor. Davutoğlu’nun da yaşananlardan rahatsız olduğu fakat Erdoğan’a yakınlığı nedeniyle Soylu’nun akıbeti hakkında kesin bir karara varamadığı düşünülüyor.

Emre Soncan / Meydan