AKP medyası diken üstünde! Yeni parti kuracağı konuşulan 3 isme...

AKP medyası diken üstünde! Yeni parti kuracağı konuşulan 3 isme...
Hükümete yakın medya kuruluşlarından Star gazetesinde yazılar yazan Ahmet Kekeç, yeni parti kuracağı ileri sürülen Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı eleştirdi.

İğneleyici dili ile 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan'a yönelik göndermelerde bulunan Star yazarı Ahmet Kekeç, "Ben medyadaki haberlerin yalancısıyım, AK Parti içinden yeni parti çıkarma çalışmaları “son hızla” devam ediyormuş." diye yazdı.

"Parti kuracak arkadaşlara tavsiyeler" başlıklı yazısında birden fazla yeni parti kurulacağına dair söylemleri hatırlatan Kekeç, Abdullah Gül için "Niye böyle bir şeye gerek duydu, bilmiyorum." ifadesini kullanırken, Ahmet Davutoğlu'nun da parti kuracak bir diğer isim olduğunu belirtti. Kekeç, Ali Babacan'ın da parti kuracağını ancak kendisini Abdullah Gül’ün öne ittirdiği isim olduğunu ifade etti.

Abdullah Gül için "Risk sevmez bir 'kurnaz' tanımlaması yapan Kekeç; "Sayın Gül, kendisini öne atmayacakmış da, “dublör” olarak Babacan’ı kullanacakmış." dedi.

GÜL, DAVUTOĞLU VE BABACAN'A TAVSİYELER

Bir partiden ayrılarak ve tabanını da alarak kurulan AKP'nin bölünmesinden duyduğu rahatsızlık kelimelerinden anlaşılan Kekeç, "Madem parti kurmaya bu kadar hevesliler, onlara naçizane bazı tavsiyelerim olacak" dedi ve şunları sıraladı:

BİR- Partiyi (iki farklı partiyi) AK Parti bünyesi içinden çıkarmaya kararlıysanız, önce AK Parti’yle ilişkinizi kesmek zorundasınız. Abdüllatif Şener’in konumunu sürdürmek (o da istifasını sunmadan yeni parti arayışlarına girmişti), size şeref kazandırmaz. Hem AK Parti’den ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şekvacı olacaksınız, hem niçin şikâyetçi olduğunuzu açık kanallara dökmeyip kaçak güreşeceksiniz, hem de yeni parti kurma temasları çerçevesinde Anadolu’yu dolaşırken “AK Partili” kimliğini kullanacaksınız.

Bu ne pişkinlik!

Hatta bu ne kurnazlık!

İKİ- Rivayete göre, Gül ve Davutoğlu arasında su sızmıyormuş. Hatta Gül (parti kurdursa bile), duruma ve konjonktüre göre Davutoğlu lehine bu işten sarfınazar edebilirmiş... Ben de Sayın Davutoğlu’na ve taraftarlarına diyorum ki, sakın ola Sayın Gül’ün kolpalarına gelmeyin. Çünkü hakkınızda hiç iyi düşünmüyorlar. Sayın Gül’ün “saygısız” başdanışmanı Ahmet Sever’in yazdığı iki kitabı okuyun; Gül’ün neredeyse bütün siyasi hayatı, Davutoğlu’ndan nefret etmekle geçmiş. Gül nazarındaki “yerinizi” bilin de, ona göre işbirliği tesis edin.

ÜÇ- Ben sizin yerinizde olsam, parti kurmakla uğraşmam... CHP’ye katılırım. Çünkü CHP genel başkanı “varlığınızı” takdirle karşılıyor ve merkez sağdaki “en demokrat hareket” olarak sizi görüyor. Sizin de CHP’den hoşnut olduğunuzu medyadaki adamlarınızın hareketlerine bakarak (hatta bir adamınız Halk TV’ye çıkıp, “Erdoğan gazetemize ilan verdirmiyor” diye şikâyette bile bulundu) rahatça söktürebiliriz. Maksat Erdoğan’ı indirmekse (çünkü bütün derdiniz bu), ayrı parti kurmak yerine, “güç birleşimine” gidebilirsiniz.

DÖRT- Parti kurmak... Bunlar iyi hoş da... “Erdoğan’ı indirmek” dışında da bir gerekçe bulmalı ve bunu halka anlatabilmelisiniz!