AKP, Mavi Marmara anlaşmasında Kudüs'ü başkent olarak zaten tanımış: İşte belgesi!

AKP, Mavi Marmara anlaşmasında Kudüs'ü başkent olarak zaten tanımış: İşte belgesi!
ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanıdıklarını ilan etmesine tepkiler devam ediyor. Karara en çok tepki veren ülkelerin başında ise Türkiye geliyor. Ancak Mavi Marmara olayında İSrail ile varılan...

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanıdıklarını ilan etmesine tepkiler devam ediyor. Karara en çok tepki veren ülkelerin başında ise Türkiye geliyor. Ancak Mavi Marmara olayında İSrail ile varılan tazminat anlaşmasında AKP hükûmetinin imzaladığı belgede bakın ne ifadeler yer alıyor...

Türkiye ile İsrail arasında tazminata ilişkin usul anlaşmasının 6 maddesinin yer aldığı belgede son paragrafta, aynen şu cümleler yer alıyor:

ANKARA VE KUDÜS İFADELERİ

"Bu Anlaşma, Ankara ve Kudüs'te 28 Haziran 2016 tarihinde her biri eşit derecede geçerli Türkçe, İbranice ve İngilizce dillerinde ikişer nüsha halinde akdedilmiştir. Yorum farklılığı halinde İngilizce metin esas alınacaktır."

Belgede açıkça görüldüğü üzere, Türkiye Kudüs'ü başkent olarak kabul etmese de, AKP Hükûmetinin imzaladığı anlaşmada Kudüs başkent veya yönetim yeri olmadığı halde anlaşmaya bu şekilde giriyor. AKP hükûmeti, uluslararası anlaşmalarda imzaladığı belgelerde, neye imza attığını biliyor mu?

erdoğan kudüs

EREN ERDEM MECLİS KÜRSÜSÜNDE AÇIKLADI

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de, Meclis'te yaptığı konuşmada Mavi Marmara anlaşmasını göstererek, anlaşmada İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ün yazıldığını gösterdi.

Erdem konuşmasına şöyle devam etti

“Mavi Marmara Anlaşması’na gelin beraber bakalım, bizim Dışişlerimiz İsrail’in başkenti olarak nereyi görüyormuş, beraber okuyalım: “Bu anlaşma, Ankara ve Kudüs’te 28 Haziran 2016 tarihinde her biri eşit derecede geçerli Türkçe, İbranice ve İngilizce dillerinde ikişer nüsha hâlinde akdedilmiştir.”

(GÜNDEMİ BELİRLEYEN O KONUŞMAYI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ HABERE TIKLAYIN)

Etiketler :