Akçakale'de neler oluyor: Akçakale Belediye Başkanı Halk TV'ye konuştu

Halk TV, sınırdaki Akçakale'nin belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya'ya mikrofon uzattı.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Halk TV'ye Akçakale'nin son durumunu anlattı. Yalçınkaya harekâtı, "Bu süreci değerlendirirken 9 yıl öncesine gitmek lazım. Akçakale 9 yıldır her gün bugünü yaşıyor. 9 yıl önce Suriye'de büyük bir iç savaş oldu ve 15 milyon Suriyeli yerinden edildi. Bunların 5 milyonu Türkiye'ye göçerken, 3 milyonu Akçakale'den geçti. Şu an Akçakale'de 125 bin Suriyeli mülteci kardeşimiz var." diyerek geçmişini işaret ederek anlattı.

"Tel Abyad, Arapça Akçakale demek" diyen Yalçınkaya, bölgenin demografik yapısından bahsettikten sonra IŞİD vahşetine de değindi.

"AMAÇ BU BÖLGEYİ ŞEHİR DEVLETLERİNE BÖLMEK"

Yalçınkaya, "İslam adına insanın canlı canlı kafasını kesen bir yapı geldi bu coğrafyaya hükmetti. Arkasına YPG/PYD'yi getirip bu coğrafyaya montajladılar. Amerika'nın ve Batı'nın yapmak istediği bu bölgeyi şehir devletlerine bölmek ve bu bölgede bir kaos yaratmak, Türkiye'yi de güneydoğudan bir terör devletiyle kuşatmak" ifadelerini kullandı.

"BU BİR SAVAŞTIR"

Yalçınkaya bunun bir savaş olduğunu belirterek, "Bu bir savaştır. Şimdi örgütle devlet arasında savaş olur mu? Kardeşim bu bir vekalet savaşı. Keşke örgüt olsaydı. Koca koca devletler, bu işin arkasındalar ve her türlü desteği veriyorlar. Türkiye şu an Fırat'ın doğusundan Irak'ın sınırına kadar operasyonlar devam ediyor" dedi.

Muhabir: Erdinç Yılmaz
Kameraman: Umur Çilingir

Etiketler :