Aile Hekimleri Derneği YK Başkanı Sezen: Yerel idareciler tarafından mobbinge uğruyoruz

Aile Hekimleri Derneği (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sezen, Halk TV'de Dilan Alp'in sorularını canlı yayında yanıtladı.

Sezen, hâlen koruyucu ekipman eksiklikleri çektiklerini ve bu durumun salgının yayılmasına neden olduğunu vurgularken, "Bilim Kurulu asemptomatik bir kişinin 16 kişiye hastalığı bulaştırabildiğini söyledi. Düşünün ki asemptomatik bir hekim, günde 16 kişiyle ilgilense o kişiler de evlerine gitse ne kadar yayılır..." diyerek koruyucu ekipman eksikliğinin doğuracağı ciddi sonuçlara dikkat çekti.

Mobbing uygulaması

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı düzeyinde alınan kararların il ve ilçe sağlık müdürlükleri tarafından hakkınca yerine getirilmediğini de ifade eden Sezen, Balıkesir İl Dernek Başkanı Dr. Fevzi Turgut'un esnek mesai uygulamasının hayata geçirilmemesi nedeniyle yaptığı eleştiri sonrası İl Sağlık Müdürü tarafından 2 ay açığa alındığını da hatırlattı. Bu durumunun hem aile hekimlerinin motivasyonunu düşürdüğünü hem de yasal olmadığını ifade eden Sezen "İl Sağlık Müdürü kendisine bir hakaret olduğunu düşünüyorsa bunu yasal yollarla yetkili mercilere bildirebilir. Bu uygulama ise mobbingdir," ifadelerini kullandı.

Etiketler :