Ahmet Şık'a 'Paralel Yürüdük' davası

Ahmet Şık'a 'Paralel Yürüdük' davası
Ahmet Şık hakkında, Aralık 2014'te çıkan 'Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda' kitabı nedeniyle, 32 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.Fethullah Gülen'le ilgili yayınlanmamış kitabından ötürü hapis yatan gazeteci Ahmet Şık...

Ahmet Şık hakkında, Aralık 2014'te çıkan 'Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda' kitabı nedeniyle, 32 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Fethullah Gülen'le ilgili yayınlanmamış kitabından ötürü hapis yatan gazeteci Ahmet Şık hakkında, Aralık 2014'te çıkan 'Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda' kitabı nedeniyle eski ulaştırma bakanı Binali Yıldırım'ın şikayetiyle 32 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bianet'ten Erol Önderoğlu'nun haberine göre, kitapta Yıldırım'ın çevresine dair yatırım ve yolsuzluk iddiaları ve Yıldırım'dan Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda 'emanetçi başbakan' olarak bahseden Mehmet Baransu'nun ifadesinin yer alması davanın gerekçeleri arasında yer aldı.

Yıldırım'ın 6 Ekim'de yaptığı suç duyurusunu değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Umut Tepe, Şık'ın 'hakaret' suçlamasıyla iki yıl sekiz ay hapis cezası istemiyle yargılanmasına karar verdi. Mahkemenin ilk duruşması 13 Ekim'de İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşecek.

Fethullah Gülen Cemaati'nin Emniyet teşkilatındaki yapılanmasını anlatan İmamın Ordusu kitabı henüz basılmadan 3 Mart 2011'de gazeteci Nedim Şener ile birlikte gözaltına alınan Şık, üç yıl hapis istemiyle yargılandığı Oda Tv davası kapsamında bir yılı aşkın bir süre tutuklu kalmıştı.