Ağrı’da dev uyuşturucu operasyonu

Ağrı’da dev uyuşturucu operasyonu
TIR'da destek tahtaları arasından 163 kilo eroin çıktı.İran’dan Gürbulak Sınır Kapısını kullanarak Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bir TIR’da tahtaların içine gizlenmiş şekilde 163 kilo 689 gram eroin ele geçirildi.İran’dan...

TIR'da destek tahtaları arasından 163 kilo eroin çıktı.

İran’dan Gürbulak Sınır Kapısını kullanarak Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bir TIR’da tahtaların içine gizlenmiş şekilde 163 kilo 689 gram eroin ele geçirildi.

İran’dan Türkiye’ye girmek için Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı’na gelen İran plakalı bir TIR, şüphe üzerine durduruldu.  A.S.’nin sürücülüğünü yaptığı TIR, gümrük sahasında X-Ray taramasına alındı. X-Ray taramasında TIR’ın tavan kısmındaki çadırı desteklemesi için konulan tahtaların ağırlığının fazla olduğu tespit edildi.  Bunun üzerine arama hangarına alınan TIR narkotik dedektör köpekler tarafından detaylıca incelendi.

Narkotik köpeklerin tepki vermesi üzerinde dorseyi tutma amacıyla yerleştirilen 40 tahtanın içinde preslenmiş şekilde 520 paket eroin bulundu. Tahtaların arasına eroin paketlerinin yerleştirilmesinin ardından tutkallandığı ve tekrar fırınlandığı anlaşıldı.

{{unknown}}

EĞİTİMLİ KÖPEKLERE ÖNLEM İÇİN KIRMIZI BİBER

Narkotik ekipleri, eroin paketlerinin üzerine dedektör köpeklerin koku almasını engellemek için kırmızı acı toz biber döküldüğünü daha sonra tahtaların preslendiğini tespit etti.

TIR’da ele geçirilen 163 kilo 689 gram eronin piyasa değerinin 9 milyon 822 bin lira olduğu bildirildi. Sürücü A.S. ve yardımcısı A.P., Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığında ifadeleri alındıktan sonra uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan  tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)