Ağbaba: CHP Olarak Sorumluluk Almaya Hazırız

Ağbaba: CHP Olarak Sorumluluk Almaya Hazırız
Ağbaba, "CHP olarak hükümette Türkiye'nin geleceği için sorumluluk almaya hazır olduğumuzu herkesin bilmesi gerekiyor" dedi.CHP il binasında parti yöneticileriyle görüşen Veli Ağbaba, daha sonra basın mensuplarının sorularının...

Ağbaba, "CHP olarak hükümette Türkiye'nin geleceği için sorumluluk almaya hazır olduğumuzu herkesin bilmesi gerekiyor" dedi.

CHP il binasında parti yöneticileriyle görüşen Veli Ağbaba, daha sonra basın mensuplarının sorularının yanıtladı. Basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ağbaba, geçen hafta Malatya'da katıldığı iftarda, "Millet bize 'Abdestinizi tazeleyin yolunuza öyle devam edin' dedi" diyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a yüklendi. Ağbaba, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan Yardımcısı güzel bir söz söylemiş 'Abdestimizi tazelememiz gerekiyor' diyor. Sormak lazım 'Acaba o abdestiniz neden bozuldu? Acaba 3 gün önce elinle ödül verdiğin Rıza Sarraf abdestini bozmuş olmasın?' Milletin rızkını, milletin kazancını milletin vergilerini sofranızda meze yaptınız. Türkiye hiç olmadığı kadar yolsuzluğa bulaştı. Acaba Sayın Başbakan Yardımcısı, AKP'nin abdestini bozan şey yolsuzluk, hırsızlık olmasın. Rıza Sarraf'a ödül verirken keşke bunu düşünmüş olsaydı. Zemzem suyuyla da girse abdesti bir daha tutmaz. Abdestlerinin tutmasını istiyorlarsa biraz temiz olacaklar, ahlaklı siyaset yapacaklar, dürüst siyaset yapacaklar. Ancak o zaman abdestleri tutabilir. Abdesti bozan şey haramdır, kul hakkı yemektir."

VAATLERİMİZİ GEÇTİĞİMİZ GÜNLER DE 14 MADDEYİ DE AÇIKLADIK

Koalisyon seçenekleri üzerine sorulan bir soru üzerine ise Ağbaba, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partisi hangi koşulda olursa olsun asla bir siyasi partinin yedek lastiği, koltuk değneği olmayacaktır. İkincisi 6 Haziran'da söylediğimiz şeyler gerçekleşmediği sürece de hiçbir koalisyonda yer almayacağımızı bilinmesi lazım. Açıkladık mazot 1.50 lira olacak, emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz, taşeronu kaldıracağız. 14 maddeyi de açıkladık, seçimden önce söylediğimiz şeylerden gerçekleşeceği bir koalisyon seçeneği üzerinde durulması gerektiğini düşünüyoruz biz."

Ağbaba, "Yüzde 60'lık bir kesim, uzlaşı hükümetinin kurulmasını istedi. Ama maalesef bu konuda diğer siyasi partiler sorumluluk almaktan kaçıyorlar. Aslında Türkiye'nin önünde tarihi bir fırsat var. Seçim öncesindeki vaatlerimizi gerçekleştirebilirsek ve AKP'nin 13 yılda yapmış olduğu toplumu bölen, ayrıştıran ve demokrasimizi geriye götüren yasaların düzenleyebilirsek önümüzde tarihi bir fırsat vardı ama bu fırsat biraz zor gözüküyor. Siyasi partilerin sorumluluk alması gerekiyor. Bu çerçevede, CHP olarak hükümette Türkiye'nin geleceği için sorumluluk almaya hazır olduğumuzu da herkesin bilmesi gerekiyor" diye konuştu.