"Sonbaharda yapılan çalışmalar ağaçların verimi açısından çok önemli"
İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen, AA muhabirine, kentte üretim alanlarındaki artışla beraber bu yıl 109 bin hektar alanda sofralık ve kurutmalık kayısı üretimi yapıldığını belirtti.
Üreticilerin, hasat sezonu sonrası sonbaharla birlikte kayısı bahçelerinde ağaçların güz bakımına yönelik çalışmaları yaptığını ifade eden Taşkesen, şöyle konuştu:
"İlimizde 1 milyon 300 bin civarında kayısı ağacıyla üreticilerimiz sonbaharda ağaçların dip çapalaması, gübreleme, budama gibi bakımlarını yaparak yeni sezona hazırlanıyor. Sonbaharda yapılan çalışmalar ağaçların verimi açısından çok önemli. Yaprak delen (çil) dediğimiz hastalığa karşı üreticilerimize bakır kaynaklı ilaçları kullanmalarını öneriyoruz."