Adliyede kafeterya krizi: Çay ve kahveye indirim geldi

Adliyede kafeterya krizi: Çay ve kahveye indirim geldi
Anadolu Adliyesi'ndeki çay ve kahve krizi bitti. Avukat ve adliye personelinin yaptığı kafeterya boykotunun ardından fiyat düştü.

 İstanbul Kartal Anadolu Adliyesi’ndeki avukatların, fiyatlar düşene kadar kafeteryadan alışveriş yapmama kararının ardından bugün fiyatlar düşürüldü.

‘FİYATLAR ORTALAMA BİR AVUKATI BİLE ZORLAYACAK CİNSTEN PAHALIDIR’

Sözcü’den Sevgi Begüm Yavuz’un haberine göre, İstanbul Kartal Anadolu Adliyesi’ndeki avukat ve personeller, kafeteryanın geçen ay içecek ve yiyeceklere zam yaparak limonatanın 10, çayın 7, Türk kahvesinin ise 9 TL’ye çıkmasına tepki göstermişti.

Personel ve avukatlar, fiyatlar düşene kadar kafeteryalardan alışveriş yapmayacaklarını duyururken, Avukat Şeref Şahin de suç duyurusunda bulunmuş, “Avukatların istifadesine sunulan diğer iş ocaklarındaki ürünler, bırakalım bir stajyer avukatı ortalama bir avukatı dahi maddi gücünü zorlayacak cinsten pahalıdır” ifadelerine yer vermişti.

Anadolu Adliyeleri Sendikası tarafından geçtiğimiz ay yapılan duyuruda da “Hiçbir duyuru olmaksızın marka fiyatları 1 TL’ye çıkarılarak, çay ocaklarında yapılan her alışverişte; tek seferde yüzde 25, son 3 ay içerisinde ise yüzde 100 zam yapılmıştır. Fiyatlar geri çekilene kadar adliye çalışanlarımızın çay ocaklarından alışveriş yapmamalarını duyuruyoruz” ifadelerine yer verildi.

Suç duyurusunun ardından çayın fiyatı 2, Türk kahvesinin fiyatı ise 6 liraya indirildi. Zammın geri alınmasının ardından personelin ve avukatların yeniden adliye kafeteryasını kullanmaya başladıkları gözlendi.

Etiketler :