Adana'da YKS skandalı

Adana'da YKS skandalı
Adana'nın Seyhan ilçesinde Saniye Hüsamettin Özaltın Ortaokulu'nda COVİD-19 hastası öğrencilerin sınava gireceği gözetmen öğretmenlerden gizlendiği iddia edildi.

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Halk TV'de Adana'daki YKS skandalına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adana'da Seyhan ilçesinde bir ortaokulda Covid-19 hastası öğrencilerin sınava gireceğinin görevli öğretmenlerden gizlendiğini ifade eden Yıldırım durumu şöyle anlattı;

"Adana'da Seyhan ilçesinde Saniye- Hüsamettin Özaltın Ortaokul'u burada her zamanki gibi görevli öğretmenler ve sorumluları okullarına gidiyorlar. Gördükleri manzarada kalabalık yok.

Tabi sürekli görevli oldukları için soruyorlar kalabalık neden yok diye. Bir süre söylenmiyor fakat daha sonra öğretmenlerimiz ısrar edince okulda COVİD-19 hastası öğrencilerin sınava gireceğini söylüyorlar.
Hapishanede tutuklu bulunup sınava girecek olanların ve pandemi sürecinde hastanede başka durumlardan kaynaklı tedavi görmüş öğrencilerin o okulda sınava gireceklerini söylüyorlar. Belli ki bir okul seçilmiş ve böyle öğrenciler bir okulda toplanmış.

Bunu nerden anlıyorlar? Ambulanslar çocukları getirmeye başlıyorlar. Öğretmenlerimiz öğrencilerin Covid-19 olduğunu burdan anlıyorlar. Bazı sınav görevlileri duruma itiraz ediyor.

Kronik hastalığım var diyor ya da evde kronik hastam var diyor. Bu durumda ise binanın ÖSYM sorumlusu tehditvari uyarılarda bulunuyor. Bunun sonrasında sınava giriyor öğretmenlerimiz.

Burda tabiki çocuklarımızın ve velilerimizin bir suçu yok. Bu tamamen bakanlığın eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu duruma benzer durumlar İzmir'de de yaşanıyor. Tamamen bir organizasyon eksikliği yaşandı sınavlarda."

Etiketler :