Adalet Bakanı Gül'den 'mülteci' açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den 'mülteci' açıklaması
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Yunanistan'a geçmek isteyen mültecilerle ilgili açıklamada bulundu. Gül, "Bu drama kimse kayıtsız kalmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye sınır kapılarını açmasının ardından Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenler Edirne'ye akın ediyor. Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenlere yönelik Yunan polisi tarafından sınırda sert müdahale ediliyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Yunanistan güvenlik güçleri tarafından göçmenlere uygulanan müdahaleleri endişe ile takip ettiklerini belirtti.

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan güvenlik güçlerinin evlerini, yurtlarını, vatanlarını terk etmek zorunda kalan mazlumlara yönelik insanlık dışı müdahalelerini endişe ile takip ediyoruz."

"Dün Suriye'de rejimin katliamlarını görmezden gelenler, bugün de kapılarındaki on binlerin feryadına sessiz kalmakta, adeta düşman hukuku uygulayarak masum insanların yaşam haklarını dahi hiçe saymaktadırlar."

"Artık mesele hukuki olmanın da ötesinde, insani ve vicdani bir boyuta taşınmıştır. Bu drama kimse kayıtsız kalmamalıdır. Mültecilerin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarının önündeki engellerin kaldırılması bütün dünyanın ortak meselesidir."

"Bugün göç ve mülteci sorunu konusunda gerekli adımları atmayan ve çifte standart sergileyen Avrupa ülkeleri; İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Mültecilerin Hukuki Statüsüne Dair Sözleşme gibi uluslararası yükümlülüklerini bir an önce yerine getirmelidir."

"Geçmişten bugüne dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün dünya mazlumlarına kucak açan Türkiye, insanlığın ve vicdanların sözcüsü olmaya devam edecektir."

Etiketler :