40'I AŞKIN PKK'LI ATEŞ AÇTI

40'I AŞKIN PKK'LI ATEŞ AÇTI
AKP’nin ‘açılım’ politikasıyla şımaran bölücü terörörgütü, bu saldırıyı, Güneydoğu’da alan hakimiyeti kurduğunu ispatlamak için gerçekleştirdi.Birliklere “kışlanızdan çıkmayın” mesajı vermeye kalktı…Hükümetin...

AKP’nin ‘açılım’ politikasıyla şımaran bölücü terörörgütü, bu saldırıyı, Güneydoğu’da alan hakimiyeti kurduğunu ispatlamak için gerçekleştirdi.

pkkkck_agrida_guvenlik_guclerine_ates_acti_h2430

Birliklere “kışlanızdan çıkmayın” mesajı vermeye kalktı…

Hükümetin başlattığı “çözüm süreci” adı altında, askerlere valilikler tarafından “operasyon izni” verilmemesini fırsata çeviren PKK’nın Ağrı’da askerin birlik dışına çıkmasına tepki olarak saldırdığı ortaya çıktı. Askerlerin birlik dışına çıkmaması, operasyon yapmaması sonucu yörede önemli bir güç haline gelen örgütün, bölgede, “Buraların tek hakimi biziz.  Asker, birlik dışına çıkmayacak” propagandası yaptığı saptandı.

Askeri görmek istemiyorlar

Askeri yetkililer, Mardin’in Mazıdağ İlçesi kırsalında teröristlerin silah deposunu bulmak için askere valilik tarafından operasyon izni verildiği gün, PKK’nın üç ayrı yerde askeri birliklere taciz ateşinde bulunduğunu hatırlattı. Yetkililer, Ağrı’da da askerin teröristlerin bulunduğu bilinen bölgede önlem almasına tepki olarak ateş edildiğini ve çatışmanın da bunun üzerine başladığını bildirdi.

ŞENLİK YERİNE PROPAGANDA

Ağrı’nın Diyadin İlçesi Tütek Köyü kırsalında teröristlerin bulunduğu ve bunların önemli miktarda silah yığınağı da yaptıklarının önceden tespit edildiği bildirildi. Bu konuda valiliğe de istihbari bilgiler aktarıldı. Teröristlerin halk üzerindeki baskıyı artırmaları, “fidan dikme şenliği”ni örgüt ve seçim propagandasına dönüştürecekleri bilgisi de alındı. Bunun üzerine önlem alındı.  Askere silahlı saldırının başlamasından sonra, insansız hava aracıyla teröristlerin bulunduğu yerler ve sayıları belirlendi. Yaklaşık 40 teröristin saldırıda bulunduğu anlaşıldı. Çatışmalar devam ederken, operasyon için hava desteği de istendi. Çatışma sırasında, PKK’lıların akrabaları ve örgüt yandaşları, askerin saldırısını önlemek için zor durumda bulunan teröristlere destek olmak istedi. Askerin ateş etmesini engellemek için “canlı kalkan” görevi üstlendiler.

EYLEME HAZIRLIKLI GELDİLER

Çatışma bölgesinden Genelkurmay Başkanlığı’na ulaştırılan bilgiye göre, askerlere dönük 10 bin civarında mermi sıkıldı. Bu durumun da, teröristlerin böyle bir eyleme karşı hazırlıklı geldiklerini kaydeden bir yetkili, “Teröristlerin bu ateş gücü nedeniyle hava desteği verildi. Taarruz helikopteri  gönderildi. 5 silahlı terörist öldürüldü, onların arasına katılan bir kişi de hayatını kaybetti” dedi. 12 saat süren çatışmada 1’i ağır 4 askerimiz de yaralandı. Bu arada askere uzun süredir ilk kez operasyon izni verilmesi, AKP’nin “seçim hazırlığı” olarak değerlendirildi. Başta AKP olmak üzere siyasi parti adaylarının seçim propagandasını teröristler yüzünden yapamayacakları dikkate alındı. AKP, bu nedenle “seçim öncesi güvenlik önlemleri” kapsamında yeni adımlar atacak.

Etiketler :