Arı sütünün bal arılarının kraliçe ve yavru arıları beslemek için ürettiği, rengi süte benzeyen, çok daha yoğun kıvamlı, krema formuna sahip özel bir besin olduğunu anlatan İlmeç, doğal şeker, yüksek oranda protein, vitamin, mineral, aminoasitler ve birçok uçucu yağ asitleri içeren değerli besinler arasında bulunduğunu söyledi.
Kırşehir'de geçen yıl 53 kilogram arı sütü üretimi gerçekleştiği bilgisini paylaşan İlmeç, "Kırşehir'de 200'e yakın arıcımız bulunmakta, bunların 20'si kadın. Burada önemli olan kadınlarımızın bu işe el atmasıdır. Kadın, elinin değdiği yeri güzelleştirdiği gibi bu alanda da elinin değmesiyle hem arı sütü hem de arıcılık ürünlerinde bir kalite oluşacağına inanıyoruz. Kadınlarımızın her işi yapabildiği gibi arıcılığı da en iyi şekilde yaptığını bu işletmemizde görmüş olduk." ifadesini kullandı.