31 Teröristin Cesedi Bulundu

31 Teröristin Cesedi Bulundu
Genelkurmay Başkanlığı, Sur'da devam eden operasyonlarda 6 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Cizre'de ise yapılan aramalarda 31 teröristin cesedinin bulunduğu bildirildiGenelkurmay Başkanlığı'ndan...

Genelkurmay Başkanlığı, Sur'da devam eden operasyonlarda 6 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Cizre'de ise yapılan aramalarda 31 teröristin cesedinin bulunduğu bildirildi

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre’de icra edilen ayrıntılı arama faaliyetlerinde 2 bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalandığı, güvenlik güçlerine bir evden ateş açılması üzerine çıkan çatışma sonucunda 3 bölücü terör örgütü mensubu teröristin ise ölü olarak ele geçirildiği belirtildi. Yapılan yapılan aramalarda altı ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 31 bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedinin bulunduğu kaydedildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 659 olduğu kaydedildi. Operasyonda 17 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Tomphson makinalı tabanca, bir adet av tüfeği, yedi adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bir adet dürbün ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, 33 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi.

Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda ise 6 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 196 olduğu ifade edildi. Operasyonda bir adet av tüfeği ve bir adet jeneratör ele geçirildiği, altı adet el yapımı patlayıcının da imha edildiği vurgulandı.

Diyarbakır’da bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalandığı kaydedilerek, Mardin’de el yapımı patlayıcı hazırlığı içinde bulunan bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin ise iki adet el bombası, bir adet el yapımı patlayıcı, iki adet el telsizi ve bir adet el dürbünü ile birlikte yakalandığı kaydedildi.

Şanlıurfa’da, IŞİD terör örgütü mensubu yabancı uyruklu bir şahsın yakalandığı bildirildi.