20 TL'ye Satın Aldığı Montun Cebinden Çıkanlar Duygulandırdı: "Bu Yazı Beynimden Asla Silinmeyecek"

20 TL'ye Satın Aldığı Montun Cebinden Çıkanlar Duygulandırdı: "Bu Yazı Beynimden Asla Silinmeyecek"
Adana'da bir vatandaşın bit pazarından aldığı montun cebinden çıkan 50 TL ve yazılı not okuyanları duygulandırdı. Depremzedelere yardım amacıyla gönderilen notu okuyan montun yeni sahibi "Bu not beynimden asla silinmeyecek" dedi.

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremlerinin ardından tüm Türkiye, afet bölgesindeki vatandaşlara yardım etmek için seferber olurken, kışın en soğuk dönemlerine denk gelen depremin ardından en çok ihtiyaç duyulan eşyalardan biri mont olmuştu.

DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLEN MONTUN CEBİNDEN ÇIKANLAR DUYGULANDIRDI

Geçtiğimiz günlerde Adana’da bit pazarından 20 TL'ye mont satın alan bir vatandaş, montun cebinde bulduğu not ve 50 TL para karşısında duygu dolu anlar yaşadı.

50 yaşındaki Mehmet Özkan, bit pazarından 20 TL’ye satın aldığı montu evine döndükten sonra yıkamak için çamaşır makinesine atmaya karar verdi. Özkan, montu makineye atmadan önce ceplerini kontrol edince beklemediği bir durumla karşılaştı.

not3.webpMontun cebinde 50 lira bulan Özkan, ayrıca paranın yanına iliştirilmiş notta "'Bu mont kime nasip olur bilmiyorum. Gönül isterdi ki size daha fazlasını verip yardım edeyim ama elimden ancak bu kadar geldi. Dualarımız sizinle Allah yardımcınız olsun" yazısı ile karşılaştı.

"BU KAĞIDI KAYBETSEM BİLE BEYNİMDEN SİLİNMEYECEK"

Montun, deprem felaketi sonrası yardım amacıyla gönderildiğini fark eden vatandaş, montun içerisinden çıkan parayı bölgedeki muhtarlığa götürerek ihtiyaç sahibi bir aileye verilmesini talep etti. Paraların yanında bulunan notu ise kendisi için sakladı.

not1.jpgİlk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirten Mehmet Özkan, notu hafızasına kazıdığını ve asla unutmayacağını belirtti. Notu her daim saklayacağını söyleyen Özkan, "Ben bu parayı ihtiyaç sahibi birine vereceğim. Bu para benim için 500 bin lira değerinde çünkü çok güzel sözler yazılmış. Bazı insanlar karşısındaki kişiyi küçümseyerek evde giymediği kıyafetleri verir ama bu kişi kimsenin haberi olmadan bu notu yazarak yardımda bulunmuş. Notu ömrümün sonuna kadar saklayacağım. Bu kağıdı kaybetsem bile beynimden silinmeyecek," ifadelerini kullandı.

Etiketler :