'13 Yıl Önce Oy Verdiğiniz Parti Bu Parti Değil'

'13 Yıl Önce Oy Verdiğiniz Parti Bu Parti Değil'
Kılıçdaroğlu: "Saraylarında oturanlar var. Altın klozetli tuvaletlerinde oturanlar var. Bunlar artık değişti."CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “13 yıl önce oy verdiğiniz parti bu parti değil. Saraylarında oturanlar...

Kılıçdaroğlu: "Saraylarında oturanlar var. Altın klozetli tuvaletlerinde oturanlar var. Bunlar artık değişti."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “13 yıl önce oy verdiğiniz parti bu parti değil. Saraylarında oturanlar var. Altın klozetli tuvaletlerinde oturanlar var. Bunlar artık değişti, bunlar farklı bir sınıfın partisi artık. Bunlar yoksulları, ezilenleri savunmuyor sadece ve sadece kendi ceplerini, yandaşlarını düşünüyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Kütahya mitinginde yaptığı konuşmada iktidara yüklendi. Kütahya’nın 13 yılda en çok mağdur edilen şehirlerden birisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Devletin kurduğu bütün fabrikaları özelleştirdiler. Binlerce özelleştirme mağduru çıktı ve hala Simav depreminin yaralarını sarmadılar. Aradan kaç yol geçti, hangi yüzle Kütahya’dan oy istiyorlar? En temiz duygularımız sömürdüler” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

-“BU İKTİDAR AÇLIĞA, YOKSULLUĞA MAHKUM ETTİ”-

“13 yıllık süreye bakın, ne oldu? Şu anda genç işsizlikte Avrupa birincisiyiz. 8 milyon emekli bin liranın altında aylık alıyor. Açlık sınırı geçen hafta belirlendi, bin 349 lira. Şimdi ben o 8 milyon emekliye sesleniyorum, seni bu iktidar açlığa, yoksulluğa mahkum etti. Özeleştirme mağduru olan bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum, sizin haklarınızı hiç kimse savunmadı. Ankara’ya geldiğinizde sizin haklarınızı önce ben savundum, şimdi de savunuyorum. Simav’a konut yaptılar, o konutlarda oturanlar taksitlerini ödeyemiyor. Hiç kimse merak etmesin, 8 Haziran yeni bir başlangıç olacak, bu milleti borç batağından kurtaracağım, sözüm sözdür.

-“YOKSULLUĞU 4 YIL İÇİNDE BİTİRECEĞİM’ DİYEN, TEK LİDER BENİM, TEK PARTİ CHP”-

İktidar ‘yoksulluğu bitireceğiz’ dedi, 17 milyon yoksulumuz var. Azalmadı, arttı. ‘Yasakları kaldıracağız’ dediler, dünyanın yasağını getiriyorlar. ‘Yolsuzlukları bitireceğiz’ dediler, hepsi köşeyi döndü. Faturayı şimdi siz ödüyorsunuz, işsizlikle ödüyorsunuz.

‘Emekliye iki maaş vereceğim’ dedim. İtiraz ediyorlar. Emekli kardeşim, özelleştirme mağduru kardeşim senin hakkını savunan benim. Yolsuzluklar yapılıyor, bu ülkede çocuklar yatağa aç giriyor. Yoksulluğu bitirme konusunda söz veren, ‘4 yıl içinde bitireceğim’ diyen, söz veren tek lider benim, tek parti CHP.

-“ANKARA’DAKİ BEYLER SİZDEN KOPTULAR”-

Ankara’daki beyler sizleri, çocuklarınızı unuttular. Evinizi, mutfağınızı unuttular. Sevgili anneler, o Ankara’daki beyler sizden koptular. 13 yıl önce oy verdiğiniz parti yok artık. Saraylarında oturanlar var. Altın klozetli tuvaletlerinde oturanlar var. ‘Emekliye para verilir mi’ diyenler var. ‘Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım’ dediğim zaman ‘bu işçiye zulümdür’ diyenler var. O nedenle Sevgili anneler, gideceksiniz, konuşacaksınız, komşunuzu ikna edeceksiniz, diyeceksiniz ki ‘yeni bir başlangıç yapacağız.’ Kılıçdaroğlu diyor ki, ben yok yoksulluğu bitireceğim, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olamayacak.

Beni işverenlere şikayet ediyorlar, ‘Kılıçdaroğlu asgari ücreti bin 500 yapacak, siz neden karşı çıkmıyorsunuz’ diyorlar. Asgari ücretle çalışan milyonlarca kardeşime sesleniyorum. Ayda 949 lira alıyorsun, açlık bin 349 lira. Yani sen açlık sınırının altında bir maaş alıyorsun. Senin derdini, mutfağını, yaşam tarzını en iyi ben bilirim. Senin için asgari ücreti bin 500 lira yapacağız.

‘Bu para verilemez’ diye itiraz ediyorlar. Sen saraya para harcadın, asgari ücretliyi düşünemezsin. Sen artık tuvalete giderken bile altın klozetli tuvalet kullanıyorsun, sen işçinin halinden anlamazsın. Onun için Ankara’daki beyler çatlasalar da patlasalar da asgari ücret bin 500 lira yapacağım.

-“SİZ ÖNCE ÇIKIN ŞU MİLLETE ALTIN KLOZETLİ TUVALETİ BİR ANLATIN BAKALIM”-

13 yıl önce oy verdiğiniz parti bu parti değil. O zaman diyorlardı ki ‘biz halktan, mazlumdan yanayız, biz garip gurebanın partisiyiz.’ Şimdi ben Ankara’daki beylere seslenmek istiyorum, siz hangi halka, hangi yetkiyle garip gurebanın, mazlumun yanında olduğunuzu söylüyorsunuz. Siz önce çıkın şu millete altın klozetli tuvaleti bir anlatın bakalım. Bunun izahı yoktur. Bunlar 2002’de sizden oy isteyen insanlar artık değil. Bunlar artık değişti, bunlar farklı bir sınıfın partisi artık. Bunlar yoksulları, ezilenleri savunmuyor sadece ve sadece kendi ceplerini, yandaşlarını düşünüyorlar.

-‘BEN DE YAZMIŞTIM’ HADİ CANIM SEN DE”-

Yüzyılın projesini açıkladım. Mega proje, Merkez Türkiye projesi. İtiraz edemiyorlar, ‘yanlıştır’ diyemiyorlar. ‘Efendim ben bunu daha önce yazmıştım’ diyorlar. Yazmış olabilirsin, niye gereğini yapmadın, niye beni bekledin? Ben açıkladıktan sonra ‘ben de yazmıştım.’ Hadi canım sen de, geç bakalım. Ben yapacağım. Türkiye’yi uçuracağım. Türkiye’yi dünyanın ve bölgesinin en güçlü ülkesi yapacağım. Üreten Türkiye, önce üreteceğiz sonra hakça bölüşeceğiz.”