Halk TV
08 Aralık 2025
İstanbul 9 °C
Halk TV Canlı Yayın
  • Yazarlar
  • Siyaset
  • Ekonomi
    • Döviz&Altın
    • Borsa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Spor
  • Sağlık
  • Son Dakika
    • Yaşam
    • Ekonomi
      • Borsa
      • Döviz&Altın
    • Kültür Sanat
    • Spor
    • Yazarlar
    • Magazin
    • Tanıtım Bülteni
    • Programlar
    • Eğitim
    • Bilim ve Teknoloji
    • Özel Haber
    • Sıcak Haber
    • Finans
    • Siyaset
    • Otomotiv
    • Son Dakika
    • Sağlık
    • Dünya
    • Türkiye
    • Video Haber
    • Künye
    • İletişim
    • Reklam
    • Gizlilik İlkeleri
    • Kullanım Şartları
    • Halk TV'de Çalışmak İstiyorum
    • Geliştiriciler İçin

Canan Karatay uyardı: Yumurtayı böyle yemeyin!

Prof Dr. Canan Karatay yumurtanın pişirilme şekline dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Pişirilme şekillerine dikkat edilmeyen yumurtanın sağlığa fayda sağlamak yerine zararlı olabileceğini belirtti
YAYINLAMA: 10 Ekim 2017 Salı 22:14
GÜNCELLEME: 00 0000 Salı 00:00
Canan Karatay uyardı: Yumurtayı böyle yemeyin! 1 17

Prof Dr. Canan Karatay yumurtanın pişirilme şekline dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Pişirilme şekillerine dikkat edilmeyen yumurtanın sağlığa fayda sağlamak yerine zararlı olabileceğini belirtti. işte Karatay’ın yumurtanın pişirilme şekli ile ilgili tavsiyesi…

Canan Karatay uyardı: Yumurtayı böyle yemeyin! 2 27

Prof. Dr. Canan Karatay, fazla pişirilmiş yumurtanın faydasını kaybettiğini, sağlığa yararından çok zararı olabileceğini açıkladı.

Canan Karatay uyardı: Yumurtayı böyle yemeyin! 3 37

Yumurtanın sarısının etrafı fazla pişmekten grileşmiş, yeşillenmiş ise o yumurta sağlığınız için zararlı hale dönüşmüştür. O yumurta dünyanın en iyi tavuğunun yumurtası bile olsa Omega-3 yağı, trans yağa dönüşmüş demektir. Bu durumda yumurta size yarardan çok zarar verecektir.

Canan Karatay uyardı: Yumurtayı böyle yemeyin! 4 47

Prof. Dr. Canan Karatay yumurtanın pişirilme şekliyle alakalı şu tavsiyelerde bulundu;

Canan Karatay uyardı: Yumurtayı böyle yemeyin! 5 57

"Yumurtalar özellikle kayısı kıvamında olmalı ya da tereyağında düşük ısıda katılaştırılmadan hafifçe pişirilmelidir. Çünkü yumurta uzun süre haşlandığı zaman, sarısının etrafında gri-yeşil bir renk oluşmakta ve ağzımıza aldığımızda dağılıp un ufak olmaktadır.



Aşırı pişirilme ve haşlanma sonucu, doğallığını kaybetmiş olan yumurta sarısı içinde bol miktarda trans yağ meydana gelmiştir. İşte, asıl sağlığa zararlı olan doğal yumurtanın kendisi değil de, kötü pişirilme sonucu ortaya çıkan trans yağlardır.

Canan Karatay uyardı: Yumurtayı böyle yemeyin! 6 67

Bu nedenle, yumurta pişirilirken yüksek ısıda yandığı ya da kızartıldığı zaman da, aynı şekilde doğallığını kaybettiğinden ve bol miktarda trans yağ meydana geldiğinden sağlığa zararlı ve tehlikeli bir hale gelir."

Canan Karatay uyardı: Yumurtayı böyle yemeyin! 7 77
Halk TV © 2005
Künye
İletişim
Reklam
Gizlilik İlkeleri
Haber Portalı Yazılımı
Halk TV
Haberler
  • Yazarlar
  • Son Haberler
  • Manşetler
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Spor
  • Sağlık
  • Otomotiv
  • Sıcak Haber
  • Finans
  • Magazin
  • Özel Haber
  • Bilim ve Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Programlar
  • Tanıtım Bülteni
  • Eğitim
Diğer İçerikler
  • Sondakika Haberleri
  • Foto Galeri
  • Video Haber
  • Canlı Yayın
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Reklam
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin
  • Halk TV'de Çalışmak İstiyorum