Zengin İşadamları 174 Milyar Dolarlık Dev Şirketten Hisse Satın Aldı

Zengin İşadamları 174 Milyar Dolarlık Dev Şirketten Hisse Satın Aldı
Kurucu ortaklar Jack Ma ve Joe Tsai, son aylarda hisse alımı gerçekleştirdi. Tsai'nin bağlantılı kuruluşu Blue Pool, dördüncü çeyrekte 152 milyon dolar değerinde yaklaşık 2 milyon emanet hissesi aldı. Aynı dönemde Ma'nın da 50 milyon dolar değerinde Hong Kong hissesi satın aldığı belirtiliyor. Piyasa değeri 174 milyar doların üzerinde.

The New York Times' haberine göre, Alibaba'nın kurucu ortakları Jack Ma ve Joe Tsai, son aylarda şirketin hisselerinden satın aldılar.

Salı günü yapılan düzenleyici başvuruya göre, Tsai'nin aile ofisi ile bağlantılı bir kuruluş olan Blue Pool, dördüncü çeyrekte 152 milyon dolar değerinde yaklaşık 2 milyon Alibaba emanet hissesi satın aldı.

Mesele hakkında bilgi sahibi kaynaklar, Times'a yaptıkları açıklamada Ma'nın aynı dönemde 50 milyon dolar değerinde Alibaba'nın Hong Kong hissesini satın aldığını söyledi.

Alibaba'nın piyasa değeri 174 milyar doların üzerinde, ve kurucularının son hisse alımları, stratejik etkileri ve piyasa üzerindeki potansiyel etkileri konusunda spekülasyonlara neden oldu.