Yüksek fatura derdine son! Çamaşır ve bulaşık makinesini bu saatlerde çalıştıranlar daha az fatura ediyor.Hangi günler en uygun?

Yüksek fatura derdine son! Çamaşır ve bulaşık makinesini bu saatlerde çalıştıranlar daha az fatura ediyor.Hangi günler en uygun?
Yüksek elektrik faturalarınızdan siz de mi şikayetçisiniz. Peki bunun için önlem almaya ne dersiniz? İşe çamaşır ve bulaşık makinelerinizi çalıştırdığınız saatleri değiştirerek başlayabilirsiniz. Çünkü bazı saatlerin, elektrik faturasını daha fazla etkilediği düşünülüyor. Acaba çamaşır ve bulaşık makinelerimizi hangi gün ve saatlerde çalıştırırsak fatura derdimizden kurtuluruz?

Elektrik faturasının yüksek gelmesinden dolayı moraliniz bozuluyorsa sizin için yeni çözüm önerileri sunabiliriz. Öncelikle elektrik faturanızın neden yüksek geldiğini tespit ederek işe başlayabilirsiniz. Mesela fazla mı çamaşır yıkanıyor ya da bulaşık makinesini az bulaşıkla ve sık sık mı çalıştırıyorsunuz? Bunların hiçbiri değilse belki de bunları çalıştırdığınız saatlere dikkat etmelisiniz. Belki de bu sayede her ay aynı sayıda makine açmanıza rağmen farklı miktarlarda gelen faturanızın nedeni de anlamış olursunuz.

Uygun saatte çalıştırmıyor olabilirsiniz

Elektrik faturalarını tetikleyen durumların başında elektronik aletlerin uygun saatlerde çalıştırılmaması geliyor. Faturaları olumsuz yönde etkileyen bir saatte çalıştırdığınız çamaşır makineniz ya da bulaşık makineniz sizin cebinizi yakabilir. Peki hangi saat çalıştırmak için daha uygundur?

bulasik-makinesi-1.jpg

Çamaşır ve bulaşık makinesi ayrı öneme sahip

Özellikle çamaşır ve bulaşık makinesinin uygun zaman dilimlerinde çalıştırılmaması elektrik faturasının çok daha yüksek gelmesinde ilk sırada yer alır. Uzmanlar da bu konuda uyarıyor. Onlara göre, doğru saatlerde elektronik eşyalar çalıştırılırsa ay sonunda gelecek faturalarda da tasarruf sağlanabilir.

camasir-makinesi-1.jpg

En pahalı günler hangileri?

Ay sonunda elektrik faturasında tasarruf sağlayabilmek için uygun saat dilimlerinde bazı elektronik aletlerin çalıştırılması son derece önemli. Elektriğin en pahalı olduğu günler Pazartesi, Salı, Çarşamba.

Çamaşır ve bulaşık makinelerini çalıştıracaksanız elektriğin çok daha uygun olduğu günü seçebilirsiniz. Bunun için en uygun gün de Perşembe.

bulasik-makinesi.jpg

Yüksek faturalara hangi saatler neden oluyor?

İsrafın önüne geçmek ve tasarruf sağlamak için bu veriler, günlük olarak inceleniyor. Çıkan sonuçlara göre, elektrik tüketiminin en yüksek olduğu zaman dilimi 17:00 - 21:00 arası. En düşük saatler ise 01:00 - 07:00 aralığı olarak belirtiliyor.

camasir-makinesi.jpg

Elektrik tüketimine dikkat etmelisiniz

Elektrik tüketiminin mümkün olduğu saatler arasında öğlen 12:00 - 13:00 aralığı geliyor. Bu zaman dilimlerinde elektronik eşyalarınızı çalıştırdığınız takdirde ve bu konulara düzenli olarak dikkat ettiğinizde, ev ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz.

Etiketler :