Yatırımcılar Dikkat! Mevduata Yönelenler İçin Süre Doluyor: O Avantajınız Yakında Son Bulacak!

Yatırımcılar Dikkat! Mevduata Yönelenler İçin Süre Doluyor: O Avantajınız Yakında Son Bulacak!
Mevduat stopaj oranlarının artmasıyla yatırımcılar kritik bir döneme giriyor. Türk Lirası mevduatları için uygulanan düşük stopaj avantajı sona eriyor, vadeyi yenileyenlere avantajlar sunuluyor.

Türkiye'de mevduatını değerlendirenler için önemli bir döneme giriliyor. Merkez Bankası'nın politika faizini artırmasıyla birlikte mevduat faizleri yükseldi, borsadan çıkış kapısı olarak görülen mevduatlar için stopaj oranları da değişiyor.

whatsapp-image-2024-03-06-at-11-16-14-15.jpeg

DÜŞÜK STOPAJ AVANTAJI SONA ERİYOR

Türk Lirası mevduatları için uygulanan stopaj düzenlemesinde son tarih yaklaşıyor. Eğer düzenlemenin süresi uzatılmazsa, stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 15'e çıkacak. Bu düzenleme öncesinde düşük stopaj oranlarıyla yatırımcılara avantaj sağlanmıştı.

whatsapp-image-2024-03-06-at-11-16-14-12.jpeg

STOPAJ ORANLARI 3 KATINA ÇIKACAK

Şu anda 6 aya kadar olan vadelerde yüzde 5, 1 yıla kadar olan vadelerde yüzde 3 ve 1 yıldan uzun vadelerde yüzde 0 stopaj oranları uygulanıyor. Ancak sürenin uzatılmaması durumunda tüm vadelerde oran yüzde 15'e yükselecek.

VADESİNİ YENİLEYENLERE AVANTAJ

30 Nisan'a kadar parasının vadesini yenileyenler yüzde 5'lik stopaj oranından faydalanabilecek. Bu sayede 10 puanlık bir avantaj elde edebilecekler.

whatsapp-image-2024-03-06-at-11-16-14-10.jpeg

BEKLENTİLER DÜŞÜK STOPAJ ORANLARINDAN YANA

Piyasada, yapılan düzenlemeyle stopaj oranlarının düşük tutulmasının beklendiği ve Türk Lirası'na olan güvenin artmasıyla birlikte gelir vergisi stopaj oranlarının düşük kalabileceği öngörülüyor. Bu durum, yatırımcılar için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.