Yabancı Yatırımcılar Borsada Etkili: Yükselen ve Düşen Hisselerdeki Değişimler!

Yabancı Yatırımcılar Borsada Etkili: Yükselen ve Düşen Hisselerdeki Değişimler!
Borsa İstanbul'da Moody's'in beklentileri karşılamamasıyla güçlü yükselişini sürdüremeyen borsa, düşüş yaşarken günlük bazda yabancı yatırımcı payında artış gösterdi. Yabancı payı en fazla artan hisseler arasında Yükselen Çelik (YKSLN) öne çıkarken, yabancı payının en fazla azaldığı hisseler arasında ise yeni halka arz olan Batı Ege GYO (BEGYO) ve Çates Elektrik (CATES) yer alıyor.

Borsa İstanbul, geçtiğimiz hafta Moody’s'in not güncellemesi beklenirken, güncelleme gelmeyince sert bir düşüş yaşadı. Yabancı yatırımcı payındaki artış, borsadaki düşüş eğilimini sürdürdü. Günlük bazda yabancı payı, 0,71 puan artarak 35,75 seviyesine ulaştı.

İş Yatırım raporuna göre, Yükselen Çelik (YKSLN) hisseleri, yabancı payının en fazla arttığı hisse olarak 1,78 baz puanla öne çıkıyor. Onu sırasıyla Mobiltel İletişim (MOBTL), Ofis Yem (OFSYM), Mhr GYO (MHRGY) ve Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET) takip ediyor.

Yabancı payının en fazla azaldığı hisseler arasında ise Batı Ege GYO (BEGYO) ve Çates Elektrik (CATES) yer alıyor. Her iki hisse, yeni halka arz olduktan sonra talep görmüş ancak tavan serisini sürdürememişti. Bugün, bu iki şirketin yabancı payında 2,02 baz puanlık bir düşüş gözlemleniyor.

Batı Ege GYO (BEGYO) hisseleri, 3 liradan halka arz olduktan sonra kısa süreli bir yükseliş yaşayarak 4,38 liraya kadar çıkmıştı. Ancak şu anda hisseler, başlangıç fiyatına yakın bir seviyede, 3,04 lira civarında işlem görüyor. Çates Elektrik (CATES) hisseleri ise 57,15 liradan halka arz edilmiş, ancak 5. gününde tavanı bozarak 55 lira seviyelerine gerilemiş durumda.

Etiketler :