Vodafone CEO'su Verdi, Veriştirdi! Buraya Bir Operatör Yatırım Yapacak Zaten Denilerek Önümüz Kesiliyor

Vodafone CEO'su Verdi, Veriştirdi! Buraya Bir Operatör Yatırım Yapacak Zaten Denilerek Önümüz Kesiliyor
Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, yüksek vergi yükü, düşük yatırım destekleri ve regülasyon sorunlarıyla ilgili endişelerini dile getirerek sektördeki zorluklara dikkat çekti. Aksoy, vergi yükümlülüklerinin sadeleştirilmesi ve adil bir yetkilendirme süreci talep etti.

Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, sektördeki yüksek vergi yükünün ve yetersiz yatırım desteklerinin sektör gelirlerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Gerçekleştirilen yıl değerlendirmesi toplantısında konuşan Aksoy, müşterilerin büyük bir kısmının kontratlı olduğu için hizmet maliyetlerindeki zamları yansıtamadıklarını, bu nedenle zarar ettiklerini söyledi.

Habertürk'ten Cem Özenen'in haberine göre Aksoy, "Vergi vergiyi öldürür" diyerek vergi yükünün korkunç derecede yüksek olduğuna dikkat çekti.

Vodafone Türkiye CEO'su, adil ve eşit yetkilendirmenin önemine de vurgu yaparak, rekabetin korunması için lisans ve yetkilendirme süreçlerinin herkes için eşit ve adil bir şekilde belirlenip uygulanması gerektiğini ifade etti.

Fiber altyapının yaygınlaştırılması konusunda yaşanan zorlukları da dile getiren Aksoy, mevcut altyapı kurulum mevzuatının iyileştirilmesi ve fiber altyapı kurulumunun hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Aksoy, "Biz hiçbir yere yatırım yapamıyoruz. Fiber olan yerleri geçtik, olmayan yerlere dahi yatırım yapamıyoruz. Başvurularımızı yapıyoruz ancak yine de yapamıyoruz. Buraya bir operatör yatırım yapacak zaten denilerek önümüz kesiliyor. Bize yapmayın deniliyor. Bu hızla gidersek ancak 2050 yılında tüm evlere fiber ulaşır" şeklinde ifade etti.

İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel de konuşmasında, 5G konusunda üst akıl tarafından belirlenmiş bir geçiş takvimi olması gerektiğini belirterek, "Operatörler anlaşamıyor, bir tanesi istemiyor diye onun isteyeceği tarih beklenmemeli. Devletler, kamu bunun için var. Üst akılın bu duruma el koyarak ülkenin geleceği için bu geçişin takvimini belirlemesi lazım" dedi.

Süel ayrıca, fiber konusunda yaşanan sorunları ve altyapı kurulum mevzuatının iyileştirilmesi ihtiyacını dile getirdi.

"Şirketlerin yatırım konusunda da desteklerin yetersiz olduğunun altını çizerek, "Biz yatırım için birçok engeli aşmaya çalışırken, Avrupa'da ve Amerika'da kamu paydaşları, şirketlerin peşinde yatırım yapın diye dolaşıyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler :